Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tři šťastné příběhy z časů povodně: Zachráněná dvojice, topící se kamioňák a člověk v bezvědomí

O akcích policistů, které skončily úspěšnou záchranou lidí v nesnázích, se strážci zákona podělili na svém webu. „V neděli jsme informovali o muži, kterého policisté speciální pořádkové jednotky a obvodního oddělení Krnov společnými silami zachránili, když ho vytáhli z rozbouřené řeky protékající Krnovem. Těchto, pokud je tak můžeme nazvat, světlých chvil v době, kdy se občané potýkají […]
Menej ako 1 min. min.

O akcích policistů, které skončily úspěšnou záchranou lidí v nesnázích, se strážci zákona podělili na svém webu. „V neděli jsme informovali o muži, kterého policisté speciální pořádkové jednotky a obvodního oddělení Krnov společnými silami zachránili, když ho vytáhli z rozbouřené řeky protékající Krnovem. Těchto, pokud je tak můžeme nazvat, světlých chvil v době, kdy se občané potýkají s následky povodní a složky IZS a další pracují pro jejich bezpečí na maximum, je více,“ uvedla Štětínská.

ČTĚTE TAKÉ: Děti u Otavy rozebíraly povodňové zábrany, šrouby házely do řeky. Zasáhnout museli policisté

Celkem se s veřejností podělila o tři příběhy. „V neděli v noci, krátce před 22. hodinou, slyšely dvě hlídky policistů obvodního oddělení Ostrava Mariánské Hory volání o pomoc ze zatopeného místa u jednoho ze zdejších nákupních center,“ uvedla mluvčí.

Muž vyčkával, až voda klesne

Policisté společně s hasiči nasedli do člunu a přiblížili se k ohrožené dvojici. „Pro jejich záchranu seskočili policisté ze člunu, vstoupili do vody a pomohli mužům do bezpečí,“ líčila Štětínská.

Další případ se odehrál v Bohumíně v neděli 15. září kolem 21. hodiny. „Policisté přijali urgentní volání řidiče, který je v odstaveném kamionu a zaplavila ho voda. Nemůže se již z vozu dostat ven. Na místo vyrazili okamžitě policisté naší speciální pořádkové jednotky,“ popsala.

Kamion byl odstaven v Bohumíně poblíž dálnice, kde voda vystoupala opravdu vysoko. „Policisté nezaváhali ani na minutu, neboť řidič byl evidentně ohrožen. Dva z nich oblékli suché obleky (speciální ochranné oblečení pro pohyb ve vodě) a vyrazili směrem k vozidlu. Podařilo se jim muže z kamionu vyprostit,“ pokračovala mluvčí.

Strážci zákona muže drželi, aby ho neunesl proud a pomáhali si při tom pádly. „Voda jim sahala po prsa. Podařilo se jim s maximální opatrností přiblížit na suché místo a předali kamioňáka kolegům. 56letý muž byl vyčerpaný a prokřehlý, policisté mu poskytli první pomoc, včetně zajištění tolik potřebného tepelného komfortu a předali ho do rukou zdravotníků,“ dodala Štětínská s tím, že dle předběžných informací měl muž zůstat v zaparkovaném kamionu a zřejmě očekával, že voda bude klesat, ale ta naopak stoupala.

Člověku v bezvědomí zachránili život

Poslední příběh se odehrál opět v Bohumíně. „Záchranná akce se odehrála také v Bohumíně, a to v neděli. Po poledni nám občané oznámili, že u cesty leží nehybně osoba. Policisté speciální pořádkové jednotky okamžitě vyrazili na místo, kde naproti bytovému domu nalezli na podmáčeném náspu schoulené tělo,“ uvedla mluvčí.

Následovalo poskytnutí první pomoci, zajištění životních funkcí zcela zjevně podchlazené osoby a transport na suché místo. „Za chvíli došlo k předání osoby zdravotníkům. Co dodat, asi jí policejní hlídka zachránila život,“ dodala Štětínská.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Pavel přijel do povodněmi zasaženého Bohumína. Vyrazil do terénu na obhlídku škod

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie