Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trik, ktorý vám zdvojnásobí úrodu paradajok. Napadlo by vás to takto?

Druhá polovica mája je ideálny čas na výsadbu paradajok do zeme. Existuje jeden osvedčený trik, ktorý vám umožní lepšie sa starať o rastliny a tešiť sa z bohatej úrody. Stačí ho vykonať krátko pred tým, ako sadenice zasadíte do zeme. Rastliny budú zdravé a paradajky veľké, šťavnaté a chutné. Ako pestovať paradajky? Postupne sa blíži […]
Menej ako 1 min. min.

Druhá polovica mája je ideálny čas na výsadbu paradajok do zeme. Existuje jeden osvedčený trik, ktorý vám umožní lepšie sa starať o rastliny a tešiť sa z bohatej úrody.

Stačí ho vykonať krátko pred tým, ako sadenice zasadíte do zeme. Rastliny budú zdravé a paradajky veľké, šťavnaté a chutné.

Ako pestovať paradajky?

Postupne sa blíži obdobie výsadby paradajok v našej záhrade. Táto zelenina je jednou z najobľúbenejších a najrozšírenejších v našej krajine, a to vďaka svojej chuti a frekvencii, s akou sa používa v našej kuchyni.

Aby ste sa však mohli tešiť z bohatej úrody, je potrebné uplatniť určitú starostlivosť, ktorú táto rastlina miluje. Túto zeleninu možno pestovať na pôde, ale aj v skleníkoch a tuneloch. Ocenia miesto s dobrým slnečným svetlom a chránené pred vetrom.

Treba mať na pamäti, že paradajky sú veľmi citlivé na prvé mrazy a nižšie teploty a ich optimálne podmienky rastu sú medzi 18 a 25 stupňami Celzia.

Tento trik vám pomôže zdvojnásobiť úrodu paradajok

Ak sa chcete tešiť z bohatej úrody vašej plodiny, existuje jeden jednoduchý trik, ktorý vám pomôže správne sa starať o rastlinu a výsledkom budú krásne červené plody. Ukázalo sa, že kľúčom ku krásnym a plodným paradajkám je používanie hnojiva z kuracieho hnoja.

To by sa malo rovnomerne rozsypať a premiešať do pôdy, do ktorej sme zasadili našu rastlinu. To všetko preto, že kurací hnoj má množstvo blahodarných vlastností, ktoré silne ovplyvňujú našu sadenicu.

Toto prírodné hnojivo dodáva rastlinám množstvo základných prvkov, ako sú dusík, fosfor a draslík. Okrem toho je bohatý na mnohé minerálne látky, ktoré nie sú dostupné v komerčných hnojivách.

Na čo treba pri používaní kuracieho hnoja pamätať?

Tento prírodný typ hnojiva obsahuje množstvo živín, ktoré majú senzačný vplyv na rast a vývoj rastlín, ako sú dusík, vápnik, horčík, bór a železo. Napriek tomu, že paradajky majú veľmi dlhé vegetačné obdobie, zložky obsiahnuté v hnoji zabezpečia ich dlhodobé hnojenie.

Pri aplikácii tohto hnojiva je však potrebné pamätať na to, aby ste rastliny neprehnojili. Preto sa odporúča kurací hnoj jemne riediť vodou, používať aj malé dávky, ktoré by mali byť približne 100 gramov na paradajku.

Nezabudnite tiež, že čerstvý hnoj nemožno aplikovať bezprostredne pred výsadbou. Preto sa odporúča použiť ho na jeseň, keď sa dôkladne premieša s pripravenou pôdou.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie