Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trnava bude päť dní centrom divadla pre mladých: Začína sa Teen Theatre Fest

Festival zameraný na divadelné predstavenia najmä pre mladých sa uskutoční v dňoch od 22. do 26. júna.
Menej ako 1 min. min.

13.6.2024 (SITA.sk) – V Trnave sa v posledný júnový týždeň bude konať prvý ročník Teen Theatre Fest, ktorý pripravuje Divadlo Jána Palárika. Festival zameraný na divadelné predstavenia najmä pre mladých sa uskutoční v dňoch od 22. do 26. júna.

Premiérový ročník festivalu Teen Theatre Fest, ktorý organizuje trnavské Divadlo Jána Palárika (DJP), sa začína v sobotu 22. júna a potrvá až do stredy 26. júna. Divadelníci zo Slovenska, Poľska, Maďarska, Česka, Ukrajiny a Nemecka budú v Trnave počas piatich dní vystupovať na viacerých miestach.

Samotné podujatie je rozdelené do dvoch častí. Inscenácie hlavného programu si diváci môžu pozrieť v budove divadla a v Kultúrnom centre Malý Berlín. Predstavenia v rámci Off programu, teda mimo priestorov divadla, sa odohrajú vo verejnom priestore, ako napríklad v Ružovom parku, v parku Letnej čitárne Knižnice Juraja Fándlyho, na streche budovy TTSK či v Mestskej športovej hale.

“Motto prvého ročníka TTFESTu je Point of view, teda Môj uhol pohľadu. Počas piatich dní môžete vidieť 11 súborov a 15 inscenácií, ktoré poskytujú rôzne uhly pohľadu na svet mladých ľudí, aj na súčasnú divadelnú tvorbu. Špičkové divadelné súbory experimentujú s formami a technológiami, siahajú po kontroverzných témach, snažia sa rozprúdiť vlnu empatie, rešpektu a záujmu o inakosť,” povedala umelecká riaditeľka festivalu Lucia Mihálová.

Festival slávnostne otvorí premiéra absolventskej inscenácie Limonádové more v sobotu 22. júna o 16.00 h.

Vytvorili ju absolventi Detskej divadelnej akadémie spolu s profesionálnym tímom a je o tom, ako by malo vyzerať ideálne mesto, možno aj Trnava, v budúcnosti,” pokračuje Mihálová.

Festival privíta aj zahraničných hostí. Návštevníci sa môžu tešiť na akrobatické predstavenie Hang out z Českej republiky, ktoré sa uskutoční v pondelok 24. júna o 17:00 h. na budove Trnavského samosprávneho kraja, konkrétne na požiarnych rebríkoch budovy.

Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi, pretože organizátori do programu zaradili aj zábavné inscenácie pre deti vo veku od 1 do 14 rokov.

Pre najmenších odporúčame napríklad vtipnú pantomímu Obývacia izba, v ktorej kúzelným spôsobom ožíva nábytok z obývačky. Inscenáciu uvedieme v Malom Berlíne 23. júna a je pre deti od 6 rokov. Ďalej sme pripravili dve predstavenia Motýlí svet, nádherné predstavenie nového cirkusu z Česka, ktoré je na programe v Ružovom parku 23. júna a v záhrade Letnej čitárne Knižnice Juraja Fándlyho 24. júna,” zakončuje Lucia Mihálová.

Program zahŕňa aj workshopy, koncerty, diskusie a sprievodné podujatia, ktoré umožnia mladým ľuďom aktívne sa zapojiť do tvorivého procesu a prezentovať svoj uhol pohľadu na celospoločenské problémy.

Viac informácií sa dozviete na stránke teentheatrefest.sk. Vstupenky na predstavenia je možné zakúpiť v pokladnici DJP. S Kartou mladého diváka získajú mladí vo veku od 15 do 26 rokov lístok za špeciálnu cenu 8 EUR.

Program:

0+
Motýlí svet
23.6. 15:00 Ružový park
24.6. 14:00 Záhrada letnej čitárne Knižnice Juraja Fándlyho
Krásne exteriérové predstavenie v štýle nového cirkusu z českej republiky

3+
Kozmos
25.6. 14:00 Malý Berlín
Hravá inscenácia oceňovaného slovenského zoskupenia Odivo o objavovaní vesmíru

6+
Obývacia izba
23.6. 10:00 Malý Berlín
Vtipná pantomíma o tom, že aj nábytok si žije svojím vlastným životom, keď sa nikto nedíva

10+
Hang out
24.6. 17:00 Strecha budovy TTSK
Skvelý multižánrový zážitok – akrobacia vo výškach a zvuková nahrávka v slúchadlách z dielne českej artistky Elišky Brtnickej. Kapacita je obmedzená, ponuka platí do jej zaplnenia.

12+
SNOWBall
23.6. o 16:00 Veľká sála DJP

Vychýrené Divadlo Alfa z Plzne, ktoré je špičkou v divadelnej tvorbe pre mládež. Prichádzajú s inscenáciou o Youtuberoch, Minecrafte a úskaliach digitálneho sveta, v ktorom niekedy trávime čas radšej než v tom skutočnom.

13+
Svätá.Rodina
10:00 Veľká sála DJP
Poľskí teenageri, ktorí k nám pricestujú z ďalekého Gdansku, nám zahrajú svoju autorskú inscenáciu o tom, ako by podľa nich mala vyzerať ideálna rodina, v ktorej by sa cítili prijatí a pochopení. Úprimná generačná výpoveď o nutnosti vzájomnej tolerancie a rešpektu.

14+
O nič nejde
24.6. 10:00 Veľká sála DJP
Interaktívna šou Nového divadla z Nitry. Inscenácia, ktorá využíva mobilné aplikácie a dokáže aktivizovať a nadchnúť aj tých najťažšie dostupných – teenagerov.

14+
Sen noci svätojánskej
26.6. 10:00 Malý Berlín
Ukrajinské divadlo z Kijiva vnieslo do klasickej shakespearovskej komédie piesne a tance tradičných ukrajinských obradov. Vznikla tak dynamické a temperamentné hudobno-pohybové predstavenie, ktoré svojou energiou strhne každého.

14+
Kde sú chlapci
26.6. 11:30 Mestská športová hala Trnava
Unikátne prepojenie tanca a bojových umení, ktoré príde zahrať súbor z Nemecka.

15+
Amatéri
23.6. 21:00 Zrkadlová sála DJP
Nové hviezdy nezávislého divadla, Divadlo Petra Mankoveckého z Bratislavy, nám ukážu svet v možno nie až tak vzdialenej budúcnosti. Pozývajú vás na vzrušujúcu dystopickú párty do Zrkadlovky.

16+
Kto zabil môjho otca?
25.6. 19:00 Veľká sála DJP
Ocenenie za najlepšiu inscenáciu maďarskej nezávislej scény za rok 2023. Vynikajúci budapeštiansky súbor a ich adaptácia románu Kto zabil môjho otca? jedného z najvýraznejších hlasov súčasnej literatúry – Édouarda Louisa.

Koncerty:
22.6. o 21:00 IAmNot Divadelný dvorček
24.6. o 21:00 Bedňa Divadelný dvorček
25.6. o 21:00 DJ Spinhandz Divadelný dvorček
26.6. o 19:00 Júlia Kozáková a Manuša Nádvorie – priestor súčasnej kultúry

Výstavy v Kine Hviezda a Kreatívnom centre:
Klasika v grafickom románe
Práce študenstva scénografie

Informačný servis

Viac k témam: Divadlo, Festival, PR, Teen Theatre Fest
Zdroj: SITA.sk – Trnava bude päť dní centrom divadla pre mladých: Začína sa Teen Theatre Fest © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie