Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trochu nalejem na vatu a dám do rohov. Myši sa pred dverami otočia a idú k susedovi

09.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/IrinaK). Keď sa v dome objaví myš, mnohí ľudia spanikária a nevedia, čo majú robiť. Bohužiaľ, v takejto situácii je rozhodujúci čas, pretože keď sa škodca usadí, bude ťažké ho vyhnať. Pomôže vám jedna vec z kuchynskej skrinky. Ako sa účinne zbaviť myší v domácnosti?Foto: shutterstock/IrinaK Pre niektorých sú […]
Menej ako 1 min. min.

09.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/IrinaK).

Keď sa v dome objaví myš, mnohí ľudia spanikária a nevedia, čo majú robiť. Bohužiaľ, v takejto situácii je rozhodujúci čas, pretože keď sa škodca usadí, bude ťažké ho vyhnať. Pomôže vám jedna vec z kuchynskej skrinky.

Ako sa účinne zbaviť myší v domácnosti?
Foto: shutterstock/IrinaK

Pre niektorých sú myši roztomilé zvieratká, ktoré jednoducho hľadajú úkryt a potravu. Iní z nich majú panický strach a hľadajú spôsoby, ako ich vylákať z domu, len čo v kuchyni zbadajú pohybujúci sa chvost. Problém s myšami je najhorší na jeseň a v zime, pretože nízke teploty spôsobujú, že škodcovia hľadajú úkryt. Nanešťastie môžu napáchať veľa škôd.

Aká vôňa odrádza myši v domácnosti? Zasaďte štyri rastliny

Ak ste niekedy mali do činenia s myšami, určite ste si uvedomili, že keď sú hladné, sú schopné zjesť čokoľvek. Hryzú potraviny, oblečenie, knihy, káble a steny. Aj keď sa ich nebojíte a považujete ich za roztomilé, je lepšie nepozývať ich do svojho domova a nenechať ich tam žiť. V opačnom prípade vás môžu zavaliť náklady na opravy.

Jedným z najúčinnejších spôsobov, ako sa zbaviť myší, je vysadiť v dome rastliny, ktoré odpudzujú škodcov pachom. Vypúšťajú éterické látky, ktoré odradia zvieratá od návštevy domu. Patria medzi nich napr:

mäta pieporná,

levanduľa,

harmanček žltý,

sušený kvet vratiča.

Vôňa levandule odrádza myši. Namiesto vysadenia rastliny môžete použiť voňavé vrecká.
Foto: shutterstock/K.Kargona

TIP! Ak nemáte poruke rastliny, môžete si v kuchyni a v pivnici zavesiť voňavé vrecúška so sušenými bylinkami.

Namočte a rozložte v každej miestnosti. Toto je najúčinnejší spôsob chytania myší

Myši nemajú rady čisté a vzduchotesné miestnosti. Ak chcete minimalizovať riziko výskytu škodcov, odstráňte diery v stenách, utesnite okná, dvere a vzduchové kanály. Pravidelne vyprázdňujte odpadkový kôš a nenechávajte zvyšky jedla na pracovnej doske. Škodcovia sú citliví aj na zvuk. Je dobré vziať si hliníkovú fóliu a rozložiť ju v rohoch. Jej šuchot a svietenie zvieratá vystraší. Osvedčenou metódou je aj namáčanie vaty do jablčného octu. Rozmiestnite ju v rôznych častiach bytu. Vôňa octu spôsobí, že myši stratia svoj pach, zmätú sa a radšej sa stiahnu.

Vata namočená v jablčnom octe je skvelým nápadom na odohnanie myší.
Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Namiesto toho, aby ste ho pridali do polievky, rozdrvte ho a rozsypte po dome. Zbavíte sa vytrvalého hosťa

Spôsob, ako sa zbaviť myší. Účinne ich odradí kozmetika z kúpeľne

The post Trochu nalejem na vatu a dám do rohov. Myši sa pred dverami otočia a idú k susedovi appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie