Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trump je nevyzpytatelný, může Evropu zaprodat Rusku, tvrdí experti. Uvedli dva klíčové milníky

V případě znovuzvolení by Joe Biden podle Lepše pokračoval ve své politice vůči Ukrajině. „Naopak Trump je nepředvídatelný. To může být v zahraniční politice problém, ale také výhoda,“ upozornil amerikanista. „Ve věci podpory Ukrajiny Biden udělal příliš málo a příliš pozdě,“ reagoval Joch. Souhlasí s tím, že Trump je v tomto ohledu nevyzpytatelný. „Může Evropu […]
Menej ako 1 min. min.

V případě znovuzvolení by Joe Biden podle Lepše pokračoval ve své politice vůči Ukrajině. „Naopak Trump je nepředvídatelný. To může být v zahraniční politice problém, ale také výhoda,“ upozornil amerikanista. „Ve věci podpory Ukrajiny Biden udělal příliš málo a příliš pozdě,“ reagoval Joch. Souhlasí s tím, že Trump je v tomto ohledu nevyzpytatelný. „Může Evropu zaprodat Rusku, ale také ne,“ konstatoval publicista.

ČTĚTE DÁLE:  Biden podle CNN tvrdě zakročil proti migraci. Na poslední chvíli chce Trumpovi sebrat odvěký trumf

Jak upozornil Lepš, ve Spojených státech mají předvolební debaty kandidátů dlouhou tradici a mohou výrazným způsobem ovlivnit konečný výsledek. „Debaty v TV hodně napoví. Pomohly třeba už v roce 1960 tehdejšímu kandidátovi Kennedymu,“ připomněl slavnou debatu ze září 1960, v níž John F. Kennedy působil na diváky přesvědčivěji než jeho soupeř Richard Nixon.

Podobný příběh zmínil i Roman Joch. „Vzpomenul bych rok 1976 a debatu Gerald Ford versus Jimmy Carter, kdy Ford tvrdil, že Polsko je nezávislé na Sovětském svazu,“ uvedl Joch. „Svým prohlášením ztratil hlasy Američanů polského původu,“ upřesnil dopad Fordových slov na jeho kampaň.

Joch zároveň upozornil, že v současné kampani lze očekávat dva důležité milníky. Prvním bude televizní debata mezi Trumpem a Bidenem v televizi CNN, která proběhne 27. června. „Debata může uškodit Joe Bidenovi, pokud bude působit nemohoucně a sešle,“ uvedl politický komentátor. Dalším důležitým datem je pro Jocha 11. červenec, kdy se má Donald Trump dozvědět výši svého trestu v kauze falšování finančních záznamů v souvislosti s platbami pornoherečce.

Příští týden se před kamerami stanice CNN utkají oba kandidáti o post prezidenta USA – demokrat Joe Biden a republikán Donald Trump. První předvolební debata se uskuteční 27. června v Atlantě a můžete ji živě sledovat i na CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Odsouzení Bidenova syna táhne prezidenta dolů. Paradoxně ale poškodí i Trumpa, uvedla CNN

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie