Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trump komentoval svůj vztah s Putinem

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump prohlásil, že měl v době, kdy byl ve funkci, vynikající vztahy s Ruským prezidentem Vladimirem Putinem, a dodal, že konflikt na Ukrajině by za jeho vlády nikdy nezačal. V rozhovoru pro podcast Impaulsive Trump připomněl, že plnohodnotné nepřátelství na Ukrajině nezačalo v době, kdy byl prezidentem v letech 2017-2021, […]
Menej ako 1 min. min.

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump prohlásil, že měl v době, kdy byl ve funkci, vynikající vztahy s Ruským prezidentem Vladimirem Putinem, a dodal, že konflikt na Ukrajině by za jeho vlády nikdy nezačal.

V rozhovoru pro podcast Impaulsive Trump připomněl, že plnohodnotné nepřátelství na Ukrajině nezačalo v době, kdy byl prezidentem v letech 2017-2021, a prohlásil, že k eskalaci by nedošlo, kdyby byl v roce 2020 znovu zvolen.

Když byl Trump požádán, aby se vyjádřil ke svým vztahům s Putinem, označil je za „velmi dobré“ a dodal, že si rozumí i s Ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským. „Ale byl jsem na něj (Putina) tvrdý. Víte, ukončil jsem… Nord Stream 2,“ poznamenal s odkazem na plynovod, který měl přepravovat zemní plyn mezi Ruskem a Německem přes Baltské moře, ale nikdy nebyl uveden do plného provozu.

Bývalý Americký prezident uvedl, že v souvislosti s tímto projektem vyjádřil nespokojenost s EU a zeptal se, proč Evropa platí Rusku „miliardy“ měsíčně za dodávky plynu, zatímco Amerika poskytuje bloku ochranu před Moskvou.

Podle bývalého Amerického prezidenta Putin uznal svou roli v zastavení projektu Nord Stream 2. Putin mi řekl: „Je to největší věc… ukončil jsi plynovod… My dva jsme přátelé, ale nerad bych tě viděl jako nepřítele.“

Trump přesto zdůraznil, že se mu podařilo navázat dobré vztahy nejen s Ruským prezidentem, ale také s Čínským prezidentem Si Ťin-pchingem a Severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. „Vtipné je, že jsem s těmi tvrďáky vycházel mnohem lépe než s těmi slabšími.“

Trumpova administrativa byla dlouhodobým kritikem projektu Nord Stream 2 a při mnoha příležitostech tlačila na Německo, aby od projektu upustilo. Proces uvádění již dokončeného plynovodu do provozu byl nakonec zastaven v únoru 2022, kdy se před začátkem konfliktu na Ukrajině vyhrotilo napětí mezi Západem a Ruskem.

Na podzim roku 2022 došlo k sabotáži několika tras plynovodů Nord Stream 1 a 2, přičemž Rusko požadovalo mezinárodní vyšetřování a naznačovalo, že výbuchy musely zorganizovat Americké zpravodajské služby. Washington odpovědnost odmítl, ačkoli Americký prezident Joe Biden již dříve pohrozil, že pokud Ruská vojska vstoupí na Ukrajinu, plynovod „skončí.“

Trump opakovaně slíbil, že v případě svého znovuzvolení vyřeší konflikt na Ukrajině do 24 hodin a sejde se se Zelenským i Putinem. Kreml minulý měsíc uvedl, že Ruský prezident není s Trumpem v kontaktu, zatímco Zelenskyj vyjádřil pochybnosti o schopnosti bývalého Amerického prezidenta zastavit válečné akce.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Trump komentoval svůj vztah s Putinem first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie