Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trump „obrátil kabát“ vo vzťahu ku kryptomenám. Chystá sa stretnutie, ktoré môže veľa zmeniť

Donald Trump mení politickú a finančnú scénu, a to hlavne v oblasti Bitcoinu, upozorňuje CoinGabbar. Nedávno prejavil veľký záujem o ťažbu Bitcoinu na domácej pôde, čo je veľká zmena oproti jeho predchádzajúcemu postoju ku kryptomenám. David Bailey, generálny riaditeľ Bitcoin Magazine a kľúčová postava v Trumpovej kampani, sa na sociálnych sieťach rozroprával o dôležitej udalosti […]
Menej ako 1 min. min.

Donald Trump mení politickú a finančnú scénu, a to hlavne v oblasti Bitcoinu, upozorňuje CoinGabbar. Nedávno prejavil veľký záujem o ťažbu Bitcoinu na domácej pôde, čo je veľká zmena oproti jeho predchádzajúcemu postoju ku kryptomenám.

David Bailey, generálny riaditeľ Bitcoin Magazine a kľúčová postava v Trumpovej kampani, sa na sociálnych sieťach rozroprával o dôležitej udalosti nazvanej Prezidentské kolo o domácej ťažbe Bitcoinu.

Prelomové stretnutie

Toto stretnutie je veľká vec, pretože sa spolu zídu vedúce osobnosti z komunity ťažby Bitcoinu v USA. Nie je to len ďalšie stretnutie – môže skutočne ovplyvniť politiku USA v oblasti kryptomien.

Trump mení názor

Zmena Trumpovho názoru na kryptomeny sa dostala do popredia v máji na galavečeri NFT, kde oznámil, že jeho kampaň začne prijímať dary v kryptomene.

Toto vyhlásenie predstavovalo úplný obrat od jeho predchádzajúcich názorov a jasne sa líši od opatrnejšieho prístupu prezidenta Joea Bidena ku kryptomenovému trhu.

Nie je však len o politike

Trump považuje Bitcoin za možné riešenie amerického štátneho dlhu, ktorý dosahuje neuveriteľných 35 biliónov dolárov. Zdá sa, že Trump má za to, že Bitcoin by mohol pomôcť znížiť tento obrovský dlh.

97%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Binance a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Nadchádzajúce stretnutie je veľká príležitosť pre priemysel Bitcoinu, aby urobil dojem na Trumpa a ukázal, ako môžu byť súčasťou riešenia niektorých ekonomických problémov krajiny. Každý v kryptokomunite je z toho celkom nadšený, pretože by to mohlo viesť k väčšej podpore kryptomien v USA.

Jednoducho povedané, Trump teraz v rámci kampane prezentuje moderné riešenia. Bitcoin vidí ako prostriedok riešenia veľkých ekonomických výziev, a to by mohlo skutočne zmeniť pohľad na digitálne meny a ich použitie v Amerike.

Zásadná zmena vo financovaní ropy

Po ukončení dohody o petrodolároch medzi Saudskou Arábiou a USA sa mení finančný svet. Ako informuje CoinGape, Saudská Arábia sa rozhodla prestať používať pri predaji ropy len americké doláre. Otvára sa možnostiam iných mien a dokonca aj digitálnych mien ako je Bitcoin.

Aké meny sú v hre?

Dlhé roky boli obchody s ropou spojené iba s americkým dolárom. Teraz však Saudská Arábia zvažuje používanie rôznych mien ako sú čínsky RMB, eurá, jeny a yuany. To by mohlo výrazne ovplyvniť aj používanie digitálnych mien.

Zmeny prichádzajú v čase, keď USA zápasia s rastúcou infláciou. To robí Bitcoin a podobné kryptomeny atraktívnejšími, pretože nie sú tak ovplyvnené infláciou ako tradičné meny. Bitcoin je známy svojou schopnosťou uchovať hodnotu, pretože jeho množstvo je obmedzené.

Saudská Arábia sa navyše zapojila do projektu mBridge, ktorý je čínskou iniciatívou pre digitálne meny centrálnej banky. Ak by sa to rozšírilo aj do ďalších krajín, mohlo by to ešte viac posilniť pozíciu Bitcoinu a iných kryptomien.

Zatiaľ čo tradičné finančné systémy čelia nestabilite kvôli vysokému množstvu tlačených peňazí a inflácii, Bitcoin sa ukazuje ako spoľahlivá alternatíva. Táto zmena nielenže mení to, ako vnímame peniaze, ale môže aj zmeniť celý finančný systém.

The post Trump „obrátil kabát“ vo vzťahu ku kryptomenám. Chystá sa stretnutie, ktoré môže veľa zmeniť appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie