Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trump podľa prieskumov získal pred Bidenom výrazný náskok. Demokrati v panike

Podľa najnovších prieskumov, ktoré samostatne zverejnili The New York Times a The Wall Street Journal, si republikánsky kandidát Donald Trump po minulotýždňovej prvej televíznej debate, v ktorej Joe Biden zažil skutočné fiasko, vytvoril výrazný náskok pred úradujúcim a demokratickým prezidentským kandidátom Joeom Bidenom. Napriek rastúcemu tlaku na vypadnutie z prezidentského súboja, a to aj zo strany […]
Menej ako 1 min. min.

Podľa najnovších prieskumov, ktoré samostatne zverejnili The New York Times a The Wall Street Journal, si republikánsky kandidát Donald Trump po minulotýždňovej prvej televíznej debate, v ktorej Joe Biden zažil skutočné fiasko, vytvoril výrazný náskok pred úradujúcim a demokratickým prezidentským kandidátom Joeom Bidenom.

Napriek rastúcemu tlaku na vypadnutie z prezidentského súboja, a to aj zo strany rastúceho počtu demokratov a ich podporovateľov, Biden počas rozhovorov s členmi kampane prisľúbil, že zostane v súboji a pokúsil sa presvedčiť najvyšších demokratov na Capitol Hill, že je vhodný na opätovné zvolenie.

Prieskum New York Times a Siena College ukázal, že Trump má teraz náskok až 6 percentuálnych bodov – 49 k 43 percent – ​​oproti svojmu demokratickému rivalovi Bidenovi.

Prieskum Wall Street Journal tiež ukázal, že Trump má pred Bidenom 6-bodový náskok, čo je výrazný nárast v porovnaní s 2-bodovým náskokom, ktorý mal Trump vo februári tohto roku.

Biden je pre nich príliš starý

V oboch prieskumoch, ktoré sa uskutočnili po celej krajine, respondenti poznamenali, že Bidenov vek, 81 rokov, výrazne zavážil pri jeho kandidatúre. Približne 80 percent respondentov v prieskume, ktorý od 29. júna do 2. júla oslovil 1500 registrovaných voličov, uviedlo, že Biden je príliš starý na to, aby sa uchádzal o druhé funkčné obdobie. Tento prieskum mal odchýlku 2,5 percentuálneho bodu.

Prieskum Times, ktorý od 28. júna do 2. júla zahŕňal 1 532 registrovaných voličov, zistil, že veľká časť každej demografickej skupiny aj tých, ktorí povedali, že by ho stále volili, vidí Bidena ako „jednoducho príliš starého na to, aby bol efektívnym prezidentom.”

Prieskum agentúry Reuters/Ipsos, ktorý sa uskutočnil 1. až 2. júla, ukázal, že Trump a Biden sú medzi registrovanými voličmi na rovnakej úrovni so 40-percentnou podporou. Tento prieskum tiež ukázal, že jeden z troch demokratov si myslí, že Biden by mal vypadnúť zo súťaže o prezidentské kreslo.

Príspevok Trump podľa prieskumov získal pred Bidenom výrazný náskok. Demokrati v panike je zobrazený ako prvý na tvotv.sk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie