Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Trump viní Bidena za válku na Ukrajině. Současný prezident sbírá síly před očekávaným střetem

Ve svém zatím posledním vystoupení se Donald Trump obul do Bidena kvůli válce na Ukrajině. Podle něj za konflikt nese nemalý díl odpovědnosti. „Dvacet let jsem slyšel, že pokud Ukrajina vstoupí do NATO, bude to pro Rusko velký problém. A myslím si, že to je ten důvod, proč vypukla válka. Biden udělal spoustu špatných věcí. A jedna […]
Menej ako 1 min. min.

Ve svém zatím posledním vystoupení se Donald Trump obul do Bidena kvůli válce na Ukrajině. Podle něj za konflikt nese nemalý díl odpovědnosti. „Dvacet let jsem slyšel, že pokud Ukrajina vstoupí do NATO, bude to pro Rusko velký problém. A myslím si, že to je ten důvod, proč vypukla válka. Biden udělal spoustu špatných věcí. A jedna z nich byla, že podpořil vstup Ukrajiny do NATO. Když jsem to tehdy slyšel, říkal jsem si, ten chlápek tím zahájí válku,“ poznamenal republikánský kandidát v podcastu The All-In Podcast.

ČTĚTE TAKÉ: Obrat v amerických volbách: Trumpova kampaň finančně drtí Bidenovu. I díky podpoře miliardářů

Trump tvrdí, že za jeho vlády by k vypuknutí válečného konfliktu nedošlo. „Běžně teď slyším, že nejenom Ukrajina bude v NATO, ale že Francie chce vstoupit přímo do bojů, tak to jim přeju hodně štěstí,“ dodal Trump.

Bidena poslední dobou nebylo moc vidět. Po skončení odpočinkového pobytu na březích Atlantiku v Delaware, pobývá v letním sídle Camp David, kde se připravuje na první velkou debatu s Trumpem, uvedlo zpravodajství CNN. Novinářům odpovídal jen úspornými gesty.

Komunikační poradce demokratů Keith Boykin je však ohledně Bidenova výkonu optimistický: „Očekávám, že Biden předvede stejný výkon jako v předchozích debatách. Zejména to, co předvedl v debatě o stavu Unie, tedy, že předčí očekávání,“ sdělil.

Na předvolebních shromážděních teď mluví jeho zástupkyně Kamala Harrisová. „Prezident Biden a já jsme vedeni vírou, že pracujeme pro vás a budeme s vámi bojovat – po vašem boku a pro vás. Na druhou stranu, Donald Trump dává stále opakovaně najevo, že se stará jen sám o sebe,“ sdělila.

Jak si v přesvědčování voličů povedou oba prezidentští kandidáti, můžete sledovat už v pátek 28. června od 2:30 v rámci speciálního vysílání na CNN Prima NEWS. Debata bude mít oproti minulým rétorickým střetnutím obou politiků velmi přísná pravidla.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie