Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tu je tajomstvo štíhlej postavy gréckych žien. Pijú kávu s doplnkom, ktorý stimuluje črevá

Káva sa v poslednom čase stala vďačným predmetom experimentov. Neustále sa objavujú nové nápady. Nie je to tak dávno, čo Anna Lewandowska chválila takzvanú „nepriestrelnú“ kávu, teda s pridaným tukom, a teraz získava na popularite nápoj na grécky spôsob. V Grécku všetci milujú kávu. V tejto krajine sa zrodila populárna studená káva. Ide o frappe. […]
Menej ako 1 min. min.

Káva sa v poslednom čase stala vďačným predmetom experimentov. Neustále sa objavujú nové nápady. Nie je to tak dávno, čo Anna Lewandowska chválila takzvanú „nepriestrelnú“ kávu, teda s pridaným tukom, a teraz získava na popularite nápoj na grécky spôsob.

V Grécku všetci milujú kávu. V tejto krajine sa zrodila populárna studená káva. Ide o frappe. Práve na jeho základe vznikli neskoršie verzie ľadových káv. Bude aj ďalší grécky nápad na kávu taký populárny?

Nielen na humus

Poznáte pastu tahini? Je silne spojená s kuchyňou Blízkeho východu. Pridáva sa do humusu a používa sa ako základ na chalvu. Práve tento tajný prídavok do gréckej kávy je v súčasnosti čoraz populárnejší aj v iných krajinách. Mení tento nápoj na ešte zdravší a výživnejší.

Spoľahlivá vláknina

Tahini je pasta, ktorá sa vyrába z pražených a mletých sezamových semienok. Hoci čajová lyžička tahini obsahuje približne 42 kcal, jej pridanie do kávy môže pomôcť pri chudnutí. Všetko bude jasné, keď sa spomenie názov často používaný v súvislosti s chudnutím. Ide samozrejme o vlákninu, na ktorú sú sezamové semienka bohaté. Sezamové semienka sú bohaté na vlákninu, ktorá poskytuje dlhotrvajúci pocit sýtosti, priaznivo pôsobí na tráviaci systém a pomáha zbaviť sa nečistôt v črevách.

Potrebné vitamíny

Vláknina je veľmi dôležitá, ale nie je jediným dôvodom, prečo vyskúšať tahini kávu. Táto pasta je bohatá aj na vitamíny skupiny B, vápnik, horčík, draslík, železo alebo zinok. Obsahuje esenciálne mastné kyseliny a rastlinné bielkoviny, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie organizmu. Okrem toho sa v sezame nachádzajú antioxidanty, ktoré majú antidepresívne a protizápalové účinky.

Varte kávu ako v Grécku

Príprava kávy s tahini? Nič nemôže byť jednoduchšie. Podľa môjho názoru chutí s tahini najlepšie čierna káva bez cukru, ale môžete vyskúšať aj iné verzie. Uvarte si kávu, nechajte ju mierne vychladnúť a pridajte do šálky čajovú lyžičku alebo menej sezamovej pasty.

Sezamová pasta má intenzívnu chuť, takže jej množstvo zvoľte podľa svojich preferencií. A ako to robia Grékyne? Ak máte doma kávovar, môžete to vyskúšať. Do kanvice nasypte jemne zomletú kávu, zalejte vodou a premiešajte. Kávu uvarte. Do šálky dajte pre vás správne množstvo tahini a postupne prilievajte kávu za stáleho miešania. Keď sa tahini rozpustí, grécka káva s tahini je hotová. Má orechovú príchuť. Cukor nie je vôbec potrebný.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie