Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tu sa natáčal film Mamma Mia. Rajský ostrov je oázou pokoja. Nestretnete tu davy turistov

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969). Na tomto ostrove sa natáčal film „Mamma Mia“ s Meryl Streep a Pierceom Brosnanom, no davy turistov tam nestretnete. Mestečko má ďaleko od komercie, aj keď láka idylickou atmosférou a rajskou scenériou. Kde sa natáčal film Mamma Mia? Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969 Skopelos je ostrov v Egejskom mori patriaci Grécku. […]
Menej ako 1 min. min.

01.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969).

Na tomto ostrove sa natáčal film „Mamma Mia“ s Meryl Streep a Pierceom Brosnanom, no davy turistov tam nestretnete. Mestečko má ďaleko od komercie, aj keď láka idylickou atmosférou a rajskou scenériou.

Kde sa natáčal film Mamma Mia?
Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Skopelos je ostrov v Egejskom mori patriaci Grécku. Je to miesto, kde nájdete idylickú krajinu, modré more a príjemnú teplotu. Je to tiež región, kde sa natáčali dva kultové filmy „Mamma Mia“ a „Mamma Mia! Here We Go Again“. Má rozlohu len 96 kilometrov štvorcových a trvalo v ňom žije necelých 5000 ľudí.

Kde sa natáčal film Mamma Mia? Je to rajský ostrov v Egejskom mori. Nenájdete tu davy turistov

Najcharakteristickejším miestom z filmu je kostol stojaci na skale. Pamätá si to každý fanúšik kina, hoci kostol je v skutočnosti kaplnkou sv. Jána. Predtým, ako sa preslávila vo filmoch ako skvelé miesto na svadby, nebolo veľmi populárne.

Zaujímavosťou je, že interiér kostola skutočne vznikol v ateliéri, pretože kaplnka je malá a zmestí sa do nej len pár ľudí. Ďalším filmovým miestom je pláž Glysteri. Tu skáču hrdinovia zo skál do mora. Ďalšou filmovou atrakciou je hodinová veža kostola svätého Nikolaosa a starý prístav.

Kaplnka sv. Jána (Agios Ioannis) na ostrove Skopelos a okolí, kde sa natáčali scény Mamma Mia, ktorý sa nachádza v regióne Kastri.
Foto: shutterstock/Pit Stock

Oplatí sa ísť na Skopelos? Je to skvelé miesto pre ľudí, ktorí hľadajú pokoj

A hoci je ostrov oázou pokoja a nikto sa nikam neponáhľa, toto malé územie sa len počas nakrúcania hemžilo ľuďmi. Prišiel filmový štáb s viac ako 200 ľuďmi. Meryl Streep sa prechádzala ulicami a miestne kaviarne praskali vo švíkoch. Na dennej báze je však skvelým miestom pre ľudí hľadajúcich pokoj, pamiatky a malebnú krajinu.

Vo vzduchu visí vôňa mora a okrem filmových scenérií sú tu aj ďalšie atrakcie ako pláž Kastani či pláž Panormos, hrobky Sendoukia a mestečko Glossa, ktoré nadchne úzkymi a atmosférickými uličkami.

Oplatí sa ísť na Skopelos?
Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Kde sa natáčal film Mamma Mia?
Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Turisti na rajskom ostrove zatknutí. Jedli na verejnom mieste

Vôbec nie Benátky alebo Rím. Bolo vybrané najkrajšie mesto na svete. Nemusíte letieť ďaleko

The post Tu sa natáčal film Mamma Mia. Rajský ostrov je oázou pokoja. Nestretnete tu davy turistov appeared first on Vášeň v tebe.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie