Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tunisko našlo telá štyroch migrantov pri pobreží, zachránilo desiatky ľudí

Tunisko v sobotu našlo pri svojom pobreží telá štyroch migrantov, informovala Tuniská národná garda v súvislosti s nárastom počtu lodí s migrantmi, ktoré v posledných týždňoch smerujú z Tuniska do Talianska. Správa pochádza z agentúry Reuters. Pobrežnej stráži sa podarilo zachrániť 52 migrantov, a národná garda zatkla deväť pašerákov a zhabala lode. Národná garda v sobotu […]
Menej ako 1 min. min.

Tunisko v sobotu našlo pri svojom pobreží telá štyroch migrantov, informovala Tuniská národná garda v súvislosti s nárastom počtu lodí s migrantmi, ktoré v posledných týždňoch smerujú z Tuniska do Talianska. Správa pochádza z agentúry Reuters.

Pobrežnej stráži sa podarilo zachrániť 52 migrantov, a národná garda zatkla deväť pašerákov a zhabala lode.

Národná garda v sobotu informovala, že približne 23 migrantov, ktorí smerovali na lodi z Tuniska do Talianska, bolo nezvestných. Úrady zároveň nasadili záchranné tímy a požiadali tamojšie námorníctvo, aby pomohlo pri pátraní po nezvestných.

Napriek rizikám sa migranti naďalej pokúšajú o nebezpečnú plavbu zo severnej Afriky do Európy a na člnoch sa vydávajú z Maroka, Alžírska, Tuniska a Líbye do Talianska, Grécka, na Maltu a na španielske Kanárske ostrovy.

Tento rok prišlo do Európy po mori viac ako 49.000 ľudí, z toho ich išlo viac než 7000 z Tuniska do Talianska. Podľa Organizácie Spojených národov sa o cestu pokúsilo oveľa viac ľudí, vrátane tisícov, ktorých zadržali severoafrické úrady, a približne 473 ľudí, ktorých považujú za mŕtvych alebo nezvestných.

Politici na oboch stranách Stredozemného mora zameriavajú svoje migračné politiky najmä na boj proti obchodovaniu s ľuďmi a rozbíjanie sietí prevádzačov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie