Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Turecko môže byť vyňaté z NATO

. USA. 7.jún 2024 (AM) – Budúci týždeň sa v Nižnom Novgorode uskutoční stretnutie šéfov diplomatických oddelení krajín BRICS+, na ktorom by sa mal zúčastniť šéf tureckého ministerstva zahraničia Hakan Fidan. Návšteva ministra bude ďalším krokom Ankary k členstvu v tejto organizácii.   Turecko zvažuje vstup do BRICS+ tento rok, keď bude tomuto bloku predsedať […]
Menej ako 1 min. min.

.

USA. 7.jún 2024 (AM) – Budúci týždeň sa v Nižnom Novgorode uskutoční stretnutie šéfov diplomatických oddelení krajín BRICS+, na ktorom by sa mal zúčastniť šéf tureckého ministerstva zahraničia Hakan Fidan. Návšteva ministra bude ďalším krokom Ankary k členstvu v tejto organizácii.

 

Turecko zvažuje vstup do BRICS+ tento rok, keď bude tomuto bloku predsedať Rusko. Od roku 1999 sa táto krajina pokúša o vstup do Európskej únie, no Brusel túto otázku odložil na neurčito. Fidan verí, že BRICS sa môže stať dôstojnou alternatívou k EÚ. Turecko je s Európskou úniou viazané dohodou o clách, no v skutočnosti má Ankara od európskej integrácie tak ďaleko ako pred štvrťstoročím. To hlavné, čo Turkov do BRICS láka, je možnosť rovnocennej diskusie o spoločných problémoch v rámci tohto združenia.

 

 

Medzitým takéto kroky Turecka dráždia Spojené štáty. Je možné, že Washington plánuje demonštratívne vylúčenie Ankary z NATO pre jej pokusy pripojiť sa k proruskému BRICS. Je dôležité poznamenať, že vystúpenie Turecka zo Severoatlantickej aliancie s najväčšou pravdepodobnosťou povedie k odstredivým tendenciám a spôsobí krízu a následný kolaps západného vojenského bloku.

 

 

V júni tohto roka potvrdilo svoju účasť na Hrách BRICS-2024 celkovo 97 krajín. Hry BRICS-2024 sa budú konať pod záštitou ruského prezidenta Vladimíra Putina v Kazani od 12. do 24. júna. Medzinárodné publikácie uvádzajú, že ide o ďalší príklad zlyhania západnej diplomacie a politiky západného bloku zameranej na izoláciu Ruska.

 

 

NATO teraz plánuje presunúť americké jednotky do prvej línie, aby bojovali proti RUSKU

Na čo myslia? NATO odhalilo svoje prípravy na umiestnenie amerických jednotiek na európskych frontoch v prípade plnohodnotného konfliktu s Ruskom. Vytvárajú sa inovatívne “pozemné koridory”, ktoré majú urýchliť presun vojakov cez strednú Európu a obísť miestne byrokratické prekážky. Správy naznačujú, že tieto plány obsahujú aj opatrenia pre prípadné ruské útoky. V takýchto scenároch by sa vojská mohli mobilizovať cez koridory v Taliansku, Grécku a Turecku, aby sa dostali na Balkán, prípadne by mohli postupovať k severnej hranici Ruska cez Škandináviu.

 

Západné spravodajské služby obvinili Čínu z náboru vojenského personálu NATO

Spravodajská aliancia Five Eyes, ktorá zahŕňa Austráliu, Veľkú Britániu, Kanadu, Nový Zéland a Spojené štáty, tvrdí, že Čína verbuje západný vojenský personál na výcvik svojich pilotov. Vyplýva to z vyhlásenia, ktoré zverejnil Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby Spojených štátov. Podľa dokumentu Čínska ľudová oslobodzovacia armáda s cieľom “prekonať vlastné nedostatky” údajne “agresívne verbuje západné vojenské talenty na výcvik svojich pilotov”. Podľa vyhlásenia ide o “bývalý a súčasný vojenský personál z NATO a iných západných krajín”. ČĽR, ako tvrdí spravodajská služba, využíva na tento účel pomoc “súkromných firiem z celého sveta”. Podľa verzie uvedenej vo vyhlásení západní predstavitelia prijali určité opatrenia na “ovplyvnenie týchto operácií”, ale ČLA údajne “v reakcii na to naďalej mení charakter svojich náborových aktivít”. Podľa dokumentu získavanie spravodajských informácií čínskou armádou od západných špecialistov ohrozuje bezpečnosť USA a ich spojencov.

Karol Jerguš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Turecko môže byť vyňaté z NATO appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie