Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Turecko podpísalo s USA dohodu o nákupe stíhačiek F-16. Bude to stáť 23 miliárd

Turecko podpísalo vo štvrtok so Spojenými štátmi dohodu o nákupe amerických stíhačiek F-16. Oznámili to nemenovaní predstavitelia tureckého ministerstva obrany, informujeme o tom na základe správy agentúry AFP. “Zmluva je podpísaná, pričom delegácie oboch strán rokujú o podrobnostiach,” uviedli citované zdroje z tureckého ministerstva. Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena už v januári schválila predaj stíhačiek […]
Menej ako 1 min. min.

Turecko podpísalo vo štvrtok so Spojenými štátmi dohodu o nákupe amerických stíhačiek F-16. Oznámili to nemenovaní predstavitelia tureckého ministerstva obrany, informujeme o tom na základe správy agentúry AFP.

“Zmluva je podpísaná, pričom delegácie oboch strán rokujú o podrobnostiach,” uviedli citované zdroje z tureckého ministerstva.

Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena už v januári schválila predaj stíhačiek F-16 Turecku za 23 miliárd dolárov. Došlo k tomu po tom, ako turecký parlament pod dlhých odkladoch ratifikoval vstup Švédska do Severoatlantickej aliancie.

Na základe podpísanej dohody získa Turecko 40 nových lietadiel F-16. Dohoda zahŕňa aj modernizáciu 79 stíhačiek zo jeho súčasnej flotily.

Americký rezort diplomacie označil minulý týždeň avizovaný predaj stíhačiek za “významný krok vpred”. Samotné lietadlá nazval “najmodernejšími F-16”, aké kedy USA poskytli najbližším spojencom a partnerom. Predmetná dohoda je podľa rezortu “najnovším príkladom trvalého záväzku USA k bezpečnostnému partnerstvu s Tureckom”.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie