Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Turecký kuchár mi povedal recept na shakshuku. Mojim blízkym sa zbiehajú slinky ešte skôr, ako ju naservírujem.

11.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski). Existuje dokonalá shakshuka? Recept som sa naučil pred rokmi na dovolenke v Turecku. Prezradil mi ho tamojší kuchár. Odvtedy sú to moje obľúbené raňajky. Všetko vďaka správnym paradajkám a koreninám. Existuje dokonalá shakshuka? Recept som sa naučil pred rokmi na dovolenke v Turecku. Prezradil mi ho tamojší […]
Menej ako 1 min. min.

11.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski).

Existuje dokonalá shakshuka? Recept som sa naučil pred rokmi na dovolenke v Turecku. Prezradil mi ho tamojší kuchár. Odvtedy sú to moje obľúbené raňajky. Všetko vďaka správnym paradajkám a koreninám.

Existuje dokonalá shakshuka? Recept som sa naučil pred rokmi na dovolenke v Turecku. Prezradil mi ho tamojší kuchár.
Foto: shutterstock/Jacek Chabraszewski

Shakshuka je jedlo, ktoré pravdepodobne pochádza z Tuniska alebo Jemenu. Pozostáva z vajec, paradajok, cibule a korenia a často sa podáva s chlebom. Môže sa jesť ako raňajky, neskorá desiata alebo ľahké jedlo. S obľubou sa konzumuje najmä v krajinách Blízkeho východu, ale záujem o toto jedlo rastie aj na Slovensku

Shakshuka s konzervovanými paradajkami. Dôležité sú aj koreniny

Najlepšie paradajky na shakshuku sú tie, ktoré sú šťavnaté, plné chuti a majú intenzívnu vôňu. Ideálne sú malinové, slivkové alebo čerešňové. Ak sa však rozhodnete pre konzervované paradajky, je dôležité vybrať si kvalitný výrobok. Kľúčovú úlohu v chuti tohto pokrmu zohráva aj korenie. Často sa používa rasca, paprika, rasca a cesnak, ktoré jedlu dodávajú charakteristickú bohatú chuť. Čerstvá petržlenová vňať alebo koriander navyše dodajú pokrmu sviežosť a farbu.

Ako pripraviť shakshuka ako z Turecka? Odhaľujeme recept

Pred mnohými rokmi mi na dovolenke v Turecku jedna kuchárka prezradila svoj recept na shakshuku. Tu sú ingrediencie potrebné na jej prípravu:

1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno

2 strúčiky cesnaku, nasekané

1 papriku nakrájanú nadrobno (môže byť červená, žltá alebo zelená)

800 g konzervovaných paradajok (nakrájaných alebo celých)

4 vajcia

2 lyžice olivového oleja

1 čajová lyžička sladkej papriky

1 čajová lyžička rasce

1/2 čajovej lyžičky rímskej rasce

Okrem toho sa zásobme aj soľou a korením podľa chuti a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Často sa používa rasca, paprika, rasca a cesnak, ktoré jedlu dodávajú charakteristickú bohatú chuť. Čerstvá petržlenová vňať alebo koriander navyše dodajú pokrmu sviežosť a farbu.
Foto: pexels.com/Nataliya Vaitkevich

Shakshuka s vajíčkom je ideálnou voľbou na raňajky. Je rýchla na prípravu

Do veľkej panvice nalejte olivový olej a zohrejte ho na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju asi 5 minút, kým nezmäkne a nezačne mierne karamelizovať. Pridajte aj nasekaný cesnak a smažte ďalšiu minútu, kým neuvoľní svoju vôňu. Taktiež nakrájanú papriku a počkajte asi 5 minút, kým zmäkne. Potom do panvice pridajte paradajky z konzervy aj so šťavou. Väčšie kúsky rozdrvte drevenou lyžicou. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a nechajte variť asi 10-15 minút, kým omáčka mierne nezhustne. Shakshuku ochutíme sladkou paprikou, rascou, rímskou rascou, soľou a korením podľa chuti. Nakoniec do omáčky urobte zárezy a do stredu rozklepnite vajcia. Varte na miernom ohni, pričom panvicu prikryte pokrievkou, kým bielka nezostanú pevné a žĺtky mierne tekuté (približne 5-7 minút). Pokrm je hotový, teraz ho posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte horúci, najlepšie s kúskom chleba, ktorý nasiakne lahodnú omáčku. Dobrú chuť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Klasické volské oko je nuda? Pripravte si vajíčka s pridaním talianskej pochúťky a nebudete ľutovať

Obalte v ňom vajcia a dôkladne ich opečte. Keď ich položíte na stôl, všetci sa na ne vrhnú

The post Turecký kuchár mi povedal recept na shakshuku. Mojim blízkym sa zbiehajú slinky ešte skôr, ako ju naservírujem. appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie