Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Turek k Nerudové: Gratuluji ke vstupu do mafiánského STAN. Vás zas platí lichvář, ohradila se

Své výroky na internetu v pořadu 360° na CNN Prima NEWS hájil kandidát do Evropského parlamentu Filip Turek. „Mám dva pravidelné pořady, kde se vyjadřuji. Nemám nic proti homosexuálům a myslím, že moji příznivci to vědí,“ řekl s tím, že někteří lidé vytrhávají věci z kontextu a dělají z něj homofoba a xenofoba. „Určitě jsem udělal plno neopatrných […]
Menej ako 1 min. min.

Své výroky na internetu v pořadu 360° na CNN Prima NEWS hájil kandidát do Evropského parlamentu Filip Turek. „Mám dva pravidelné pořady, kde se vyjadřuji. Nemám nic proti homosexuálům a myslím, že moji příznivci to vědí,“ řekl s tím, že někteří lidé vytrhávají věci z kontextu a dělají z něj homofoba a xenofoba. „Určitě jsem udělal plno neopatrných a blbých výroků, ale když máte tisíce hodin rozhovorů, tak samozřejmě těch výroků padne mnoho,“ dodal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hádka o mír. Co jste udělal pro to, aby vás Putin poslechl? ptal se Vondra Macha

Do boje o křeslo v Evropském parlamentu podle svých slov vstoupil, protože se mu nelíbí politická situace a kam směřuje Evropa. „Nelíbí se mi témata, ke kterým se vyjadřuje paní Nerudová, jakým způsobem tito politici chtějí tato témata řešit, a to je pro mě hlavní téma. To, jestli jsem se někdy porval, nebo jestli jsem udělal něco špatně, já jsem prostě asi z jiných poměrů. Nejsem ten lepší člověk a bohužel jsem udělal mnoho chyb,“ konstatoval Turek.

Proti tomu se ale ohradila kandidátka do Evropského parlamentu Danuše Nerudová (STAN). „Neustále se tady vytahujete, z jakých sociálních poměrů pocházíte. To je opravdu velmi komické,“ řekla Nerudová. Turek jí ale přerušil: „Já se nevytahuji, já jenom říkám, že každý má nějaké své chyby, včetně vás.“

A hádka pokračovala. „Vy jste nervózní, že mě fakt nenecháte domluvit? Nelze si nevšimnout, že na sociálních sítích adorujete Ivana Jonáka, který nechal zabít svoji ženu. To je prostě galerka a promiňte, galerka do Evropského parlamentu nepatří,“ kritizovala Nerudová, že Turek obdivuje mafiána z devadesátých let odsouzeného v roce 2002 k osmnácti letům vězení za objednání vraždy své manželky Ludviky.

Lampa z koně a politická kultura

Turek se následně opřel do celého hnutí STAN. „Potom, co jste rozkrádali Zlínský kraj, tak jste se pustili na celorepublikovou úroveň a chcete ještě evropskou? Nebo chcete další lampu z koně? Nebo chcete koupit další obraz?“ ptal se Danuše Nerudové. Narážel tím mimo jiné na její lampu od nizozemského designérského studia Moooi, kterou má ve své kanceláři.

Danuše Nerudová přitom do STAN vstoupila teprve v pondělí. „Já vám gratuluji, že jste vstoupila do této mafiánské struktury, i když vám tam umírají lidé jenom proto, že jsou vyšetřováni, tak co jste to za mafii?“ sdělil Turek, přičemž zřejmě odkazoval na kauzu Dozimetr, při které jeden z obviněných spáchal sebevraždu.

Jeho slova ale Nerudová označila za úsměvná. „Myslím, že hnutí STAN se finančně očistilo takovým způsobem, že kdyby tak postupovaly všechny strany, tak tu máme politickou kulturu jako v Dánsku. Je poměrně komické, že to zaznívá od člověka, který kandiduje za stranu, již sponzoruje lichvář a obchodník s chudobou,“ neodpustila si další útok Nerudová.

Jak debatu Danuše Nerudové a Filipa Turka hodnotili experti? Podívejte se ve videu níže:

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie