Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Turisté vykrmili jelena tak, že mu vypadaly zuby a trpěl artritidou. Nakonec ho museli utratit

Croissanty, rýžové sušenky nebo cereální tyčinky. Nezdravé jídlo Callumovi podávali návštěvníci Skotské vysočiny na parkovišti Beinn Eighe v Torridonu a poté se s ním fotografovali. Jelen evropský si na pamlsky od lidí zvykl tak, že do vozidel někdy strkal hlavu, píše Daily Mail. ČTĚTE TAKÉ: Liška si pro ukrytí svého nejdražšího pokladu vybrala psí boudu na zahradě „Se […]
Menej ako 1 min. min.

Croissanty, rýžové sušenky nebo cereální tyčinky. Nezdravé jídlo Callumovi podávali návštěvníci Skotské vysočiny na parkovišti Beinn Eighe v Torridonu a poté se s ním fotografovali. Jelen evropský si na pamlsky od lidí zvykl tak, že do vozidel někdy strkal hlavu, píše Daily Mail.

ČTĚTE TAKÉ: Liška si pro ukrytí svého nejdražšího pokladu vybrala psí boudu na zahradě

„Se zármutkem oznamujeme, že jelen Callum, který se často vyskytoval poblíž parkoviště v Torridonu, musel být na základě doporučení veterináře utracen,“ prohlásila pro podle BBC mluvčí NTS a uvedla, že ztratil většinu svých zubů. Callum podle odborného veterinárního posudku trpěl bolestmi a artritidou.

NTS v minulosti dokonce vyvěsila cedule, ve kterých turisty vyzývala, aby Callumovi nic nedávali a nepřibližovali se k němu. „Jeleni evropští by neměli být krmeni lidskou potravou. Živí se travinami, lišejníky, kůrou a výhonky stromů, ale i například bukovou kůrou,“ řekla mluvčí Skotského sdružení myslivců. Turisté mu ale i přes všechna varování nadále podávali různé lidské pochoutky, včetně marshmallowů.

Callumova utracení zasáhlo především místní obyvatele, kteří si svůj smutek vybíjeli na sociálních sítích. „Představte si, že NTS přijede pro Calluma na parkoviště s tím, že ho uspí, a on k nim přijde v domnění, že dostane najíst,“ napsal jeden z nich.

V květnu thajští turisté podobně nezdravě krmili makaka Godzillu, který v pouhých šesti letech podlehl četným nemocem poté, co nezřízenou konzumací nezdravých potravin nabral téměř 20 kilogramů živé váhy – to je dvojnásobek hmotnosti standardní pro jeho druh.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Klimatičtí aktivisté posprejovali Stonehenge. Barva bude pryč dřív než ty, vysmáli se premiérovi

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie