Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Turisti takto obchádzajú limity batožiny. Vynaliezavosť nepozná hraníc

30.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Letecké spoločnosti zavádzajú čoraz prísnejšie pravidlá týkajúce sa príručnej batožiny. Jeden z prepravcov umožňuje priniesť na palubu iba jednu tašku s rozmermi 40x30x20 cm a hmotnosťou do 2 kilogramov. Žiaľ, za každý prebytočný kilogram musíte zaplatiť. Cestovný hack.Foto: shutterstock/New Africa Takéto obmedzenia nútia pasažierov ku kreativite – […]
Menej ako 1 min. min.

30.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa).

Letecké spoločnosti zavádzajú čoraz prísnejšie pravidlá týkajúce sa príručnej batožiny. Jeden z prepravcov umožňuje priniesť na palubu iba jednu tašku s rozmermi 40x30x20 cm a hmotnosťou do 2 kilogramov. Žiaľ, za každý prebytočný kilogram musíte zaplatiť.

Cestovný hack.
Foto: shutterstock/New Africa

Takéto obmedzenia nútia pasažierov ku kreativite – všetky potrebné veci si predsa každý chce vziať so sebou na cesty. Jedným slovom – buď musíte urobiť nejaké triky, alebo zaplatiť drahé prirážky za nadmernú batožinu. Kreativite pasažierov sa však medze nekladú – niektorí sú pripravení podstúpiť značné obete, aby sa počas cesty nemuseli zaobísť bez doplnkového oblečenia a obľúbených vychytávok.

Patent s vankúšom – zakázaný cestovný hack

Jedným z najčastejšie využívaných trikov turistov je vankúšový trik. Ide o jednoduchý trik, ktorý zahŕňa nahradenie pôvodnej vankúšovej vložky vlastným oblečením. Svoju vynaliezavosť však na platforme TikTok predvádzalo až príliš veľa ľudí, čo bohužiaľ neuniklo pozornosti vedenia aerolínií.

Výsledok? Zmeny v predpisoch s cieľom ukončiť tento typ praxe.

Niektoré z najpopulárnejších leteckých spoločností donedávna umožňovali cestujúcim vziať si vankúš alebo prikrývku. Takáto výbava nebola súčasťou príručnej batožiny. Kvôli rastúcej obľube praktík vypchávania vankúšov oblečením sa však letecké spoločnosti rozhodli zmeniť svoje pravidlá. Aktuálne sa už v predpisoch dopravcu o cestovných vankúšoch nehovorí. Okrem toho letecká spoločnosť jasne varuje pred pokusmi o obchádzanie pravidiel a upozorňuje, že ak bude nadbytočná batožina zistená ako „čierna batožina“, môže byť účtovaný poplatok 25 EUR.

Cibuľové vrstvenie

Aj keď sa dopravcovia snažia bojovať proti praktikám, ktoré podľa nich vystavujú aerolinky stratám, cestujúci stále vymýšľajú nové triky, ako prekabátiť personál kontrolujúci batožinu pred nástupom do lietadla.

Mnoho cestovateľov sa rozhodne nosiť niekoľko vrstiev oblečenia. Bundy, svetre, košele – to všetko sa dá vrstviť a ušetrí to veľa miesta v kufri. Rovnako ako v prípade obliečky na vankúš, pašeráci „cibuľky“ sa radi chvália svojou šikovnosťou zverejňovaním videí na TikToku.

Začnú s touto praxou bojovať aj letecké spoločnosti? Nevieme, ale vieme, že cestujúci, ktorý má na sebe šesť párov nohavíc, môže ohroziť svoje zdravie, najmä pri dlhších letoch. Dlhodobá imobilizácia zvyšuje riziko venóznej trombózy. Cestujúci často zostanú sedieť po dlhú dobu, čo obmedzuje krvný obeh v nohách. Existuje dôvod, prečo sa počas dlhých leteckých výletov odporúča nosiť voľné oblečenie a pohodlnú obuv.

Nákupné tašky, XXL vrecká a detské ruksaky

Niekedy vám letecké spoločnosti umožňujú vziať si na palubu ďalšiu tašku s nákupmi uskutočnenými v bezcolnej zóne. Niektorí turisti ich používajú na prenášanie niekoľkých vecí navyše. Iní kupujú oblečenie s veľmi veľkými vreckami.

Takto si do nich môžu dať veci, ktoré by sa bežne nachádzali v kufri. Do veľkých vreciek v bundách, nohaviciach alebo vestách sa zmestí množstvo doplnkových predmetov. Kreatívni rodičia cestujúci s deťmi zase využívajú to, že majú tiež svoje limity na batožinu.

Do detských ruksakov a kufríkov sa zmestí množstvo vecí, ktoré znížia záťaž príručnej batožiny dospelých. Najväčším problémom tohto cestovateľského hacku je potreba vysvetliť deťom, že si so sebou nemôžu vziať svojho obľúbeného medvedíka.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto si musíte pamätať pred nástupom do lietadla

Použite tieto osvedčené metódy. Vďaka nim už nebude oblečenie po vytiahnutí z kufra pokrčené

The post Turisti takto obchádzajú limity batožiny. Vynaliezavosť nepozná hraníc appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie