Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Túto domácu limonádu si môžete pripraviť za krátky čas. Potrebujete len tri prísady a mixér

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alter-ego). V nadchádzajúcich horúčavách sa oplatí siahnuť po osviežujúcej limonáde, ktorá nielen uhasí smäd, ale aj skvele chutí. Vyrábame ju na báze citrónov, dokonca používame ich šupky. Výsledkom je citrónový koncentrát, ktorý na záver doplníme vodou. Pozrite si rýchly a jednoduchý recept. Ako si pripraviť lahodnú citrónovú limonádu?Foto: shutterstock/Alter-ego […]
Menej ako 1 min. min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alter-ego).

V nadchádzajúcich horúčavách sa oplatí siahnuť po osviežujúcej limonáde, ktorá nielen uhasí smäd, ale aj skvele chutí. Vyrábame ju na báze citrónov, dokonca používame ich šupky. Výsledkom je citrónový koncentrát, ktorý na záver doplníme vodou. Pozrite si rýchly a jednoduchý recept.

Ako si pripraviť lahodnú citrónovú limonádu?
Foto: shutterstock/Alter-ego

Citrónová limonáda je univerzálny nápoj, ktorý je ideálny, keď vonkajšia teplota dosiahne svoj strop. Vyrába sa zo zmrazeného citrónového koncentrátu. Ten dodáva limonáde intenzívnu chuť. Môžeme ho pridať viac alebo menej, podľa chuťových preferencií.

Prísady na osviežujúcu citrónovú limonádu

Domácu limonádu pripravíme z citrónov, cukru a vody pomocou mixéra. Tieto ingrediencie sú vždy dostupné v obchodoch, takže ju môžeme pripraviť kedykoľvek počas roka, hoci najlepšie chutí v lete, počas horúcich dní.

Aké množstvo ingrediencií potrebujeme? Tu je ich zoznam:

3 kg citrónov

1 l vody

0,5 kg cukru

Citróny, ktoré sú základom limonády, jej dodávajú výraznú a osviežujúcu vôňu, ktorá je ideálna na letné dni.
Foto: shutterstock/lemon peel

Citróny, ktoré sú základom limonády, jej dodávajú výraznú a osviežujúcu vôňu, ktorá je ideálna na letné dni. Cukor dodáva jemnú sladkosť a vyvažuje kyslosť ovocia, zatiaľ čo voda spája všetky chute do harmonického celku. Tieto jednoduché, ale jedinečné ingrediencie spolu vytvárajú lahodný nápoj, ktorý uhasí smäd.

Citrónová limonáda recept na horúce dni

Na prípravu citrónovej limonády najprv umyte citróny a sparte ich vriacou vodou.

Potom ovocie ošúpte škrabkou a odstráňte biele membrány.

V ďalšom kroku vložte citrónovú kôru do misky a pridajte polovicu cukru. Zmiešajte a zatiaľ odložte bokom.

Medzitým citróny nakrájajte na plátky a odstráňte z nich semienka. K ovociu pridajte druhú polovicu cukru. Prísady spolu zmiešajte a potom rozmixujte.

Potom rozmixujte citrónovú kôru a pridajte ju k rozmixovanému ovociu, pričom všetko preceďte cez sito. Takto získaný citrónový koncentrát uzavrite do vzduchotesnej nádoby a vložte do mrazničky.

Nakoniec pridajte niekoľko polievkových lyžíc citrónového koncentrátu na dno džbánu a zalejte vodou, pričom všetko dôkladne premiešajte.

Limonádu nalejte do vysokých pohárov a ozdobte plátkami čerstvého citróna a lístkami mäty. Pridajte niekoľko kociek ľadu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Osviežujúca ľadová káva na horúce dni. Výsledok Vás môže prekvapiť

Počas horúčav nesiahajte len po vode. Existujú lepšie spôsoby, ako rýchlo ochladiť svoje telo

The post Túto domácu limonádu si môžete pripraviť za krátky čas. Potrebujete len tri prísady a mixér appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie