Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Tvarohový koláč bez cukru s lesným ovocím (bez orechov)

Ľahučký a jednoduchý tvarohový koláč bez cukru a bez múky, plný bielkovín. A úplne bez orechov. Doplňuje ho len šťavnaté lesné ovocie. Minule mi niekto z vás napísal na Instagrame, že či by som niekedy mohla urobiť koláčiky bez orechových múk. Že inak sú extra kalorické. Takže, koláč bez cukru, bez múky a ešte aj […]
2 min.

Ľahučký a jednoduchý tvarohový koláč bez cukru a bez múky, plný bielkovín. A úplne bez orechov. Doplňuje ho len šťavnaté lesné ovocie.

Minule mi niekto z vás napísal na Instagrame, že či by som niekedy mohla urobiť koláčiky bez orechových múk. Že inak sú extra kalorické. Takže, koláč bez cukru, bez múky a ešte aj bez orechov. To je výzva!

Ale ja mám výzvy rada. Tak som sa rozhodla zariskovať a pripraviť koláčik na štýl pečeného tvarohu – tvarohový koláč bez cukru, bez múky a bez orechov s lesným ovocím. Kto ma pozná, vie že jednoduché koláče sú moje obľúbené. Tak som len zobrala tvaroh (použila som nízkotučný krémový, ale s polotučným by to bolo lepšie), pridala vajcia a posypala ovocím. Tadá! Hotovo.

Dobre vieme, že orechové múky môžu ísť do peňazí. A hlavne, nie každý ich má vždy poruke. No tento tvarohový koláč bez cukru je z bežných surovín, ktoré má každý doma. Ideálne aj deťom na desiatu, či pre návštevy. Lebo jesť zdravo nemusí byť komplikované.

A ako bonus? Je nízkokalorický a nezaťaží ani žalúdok a navyše ani rozpočet. Tak čo, skúsite? 🙂 Chceli by ste viac takýchto receptov? Dajte mi vedieť v komentári.

Na 9 malých kúskov (15x15cm forma) budeme potrebovať:

250g jemného tvarohu (polotučný)3 vajcia5 PL lesného ovocia (ja som mala mrazené)sladidlo podľa chuti – ja som použila 4 kvapky stévie a 1/2 PL erithrytolu

Postup:

Vajcia rozšľaháme. Pridáme tvaroh a vymiešame do hladka. Pridáme sladidlo.Do formy vystlanej papierom na pečenie nalejeme cesto. Posypeme ovocím a prípadne orieškami.Pečieme na 175°C cca 30 minút.

The post Tvarohový koláč bez cukru s lesným ovocím (bez orechov) appeared first on Nie som z cukru.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie