Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Týždňovka HN: Lekári odmietli Šaška, Fico avizuje „strašné veci“, voľby v USA sú 50:50 a líder Hamasu je mŕtvy

Šéf Lekárskeho odborového zväzu Peter Visolajský si oťukáva nového ministra zdravotníctva Kamila Šaška. A hneď v prvom kole mu jasne ukázal, ak sa hrá hra Petra Visolajského. Minister síce prišiel na rokovanie so sto miliónmi vo vačku a ponúkol lekárom zvyšovanie platov o 6,7 percenta (pôvodne to malo byť 3,2), ale lekári ho poslali preč s tým, že pre nich […]
Menej ako 1 min. min.

Šéf Lekárskeho odborového zväzu Peter Visolajský si oťukáva nového ministra zdravotníctva Kamila Šaška. A hneď v prvom kole mu jasne ukázal, ak sa hrá hra Petra Visolajského.

Minister síce prišiel na rokovanie so sto miliónmi vo vačku a ponúkol lekárom zvyšovanie platov o 6,7 percenta (pôvodne to malo byť 3,2), ale lekári ho poslali preč s tým, že pre nich existuje iba možnosť, ktorú majú „na papieri“ ešte od bývalej vlády Eduarda Hegera. Čiže automat s ročným zvyšovaním o desať percent. Konsolidácia/nekonsolidácia, takto to je v zmluve, tvrdí Visolajský a dodáva, že vláda naťahovaním lekárov otvára ďalší zbytočný konflikt.

Lekári držia vládu pod krkom už roky a nechcú pustiť

Lekársky odborový predák si je skrátka istý. Vie, že hrozbami výpovedí lekárov drží vládu efektívne pod krkom. Otázku, či to už náhodou nepreháňa aj on sám, si zjavne nekladie. Jediným výsledkom Šaškovej ponuky je tým pádom zatiaľ iba to, že prezident Peter Pellegrini konsolidačný balíček podpísal. Jeho prosba, aby vláda vyšla lekárom v ústrety sa naplnila a fakt, že lekári v ústrety vláde ísť odmietajú, je iná vec.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 60% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK