Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Uchovajte si chuť jahôd na ďalšie mesiace. Babičky prezradili, čo robiť, aby si zachovali tvar a chuť

7.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Da-ga). Prvé slovenské jahody už možno nájsť na trhoch v celej krajine. Patria k najobľúbenejším druhom ovocia, preto sa oplatí uchovať ich chuť aj niekoľko mesiacov po sezóne. Je však lepšie sa poponáhľať, pretože už koncom júla začnú miznúť. Najlepší spôsob, ako si uchovať ich chuť, je zamraziť ich. […]
Menej ako 1 min. min.

7.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Da-ga).

Prvé slovenské jahody už možno nájsť na trhoch v celej krajine. Patria k najobľúbenejším druhom ovocia, preto sa oplatí uchovať ich chuť aj niekoľko mesiacov po sezóne. Je však lepšie sa poponáhľať, pretože už koncom júla začnú miznúť. Najlepší spôsob, ako si uchovať ich chuť, je zamraziť ich. Babičky majú na to osvedčené spôsoby.

Aké sú osvedčené patenty na mrazenie jahôd?
Foto: shutterstock/Da-ga

Sezóna jahôd je príliš krátka. Ak si ich chceme vychutnať aj na jeseň alebo v zime, oplatí sa pripraviť na dlhé mesiace bez tohto ovocia. Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť, ale najlepší spôsob, ako si zachovať ich chuť a tvar, je zamraziť ich.

Osvedčené patenty na mrazenie jahôd

Ak už dnes viete, že vám toto chutné ovocie bude o niekoľko mesiacov chýbať a tak je teraz najlepší čas na prípravu domácich mrazených jahôd. Na to je najlepšie vybrať si veľké, zrelé a nepoškodené jahody. Aby si zachovali čo najviac vitamínov, najlepšie je zamraziť ich surové, bez predchádzajúcej tepelnej úpravy. Takto zmrazené môžu stratiť veľké množstvo vitamínov. Našťastie mi moja babička prezradila svoje tajomstvo, ktoré zaručuje, že sa pri tomto procese nedeformujú.

Ovocie stačí opláchnuť v studenej vode so stopkami. Tým sa zabezpečí, že sa zvnútra nenamočia a nestratia svoj tvar.
Foto: shutterstock/Thomas Klee

Ovocie stačí opláchnuť v studenej vode so stopkami. Tým sa zabezpečí, že sa zvnútra nenamočia a nestratia svoj tvar. Nechajte ich v cedníku odkvapkať a potom ich osušte na papierovej utierke. Až keď sú suché, odstráňte stonky a vložte ich do nádoby v mrazničke.

Nechcete, aby ovocie stratilo svoj tvar? Rozložte ich tak, aby sa navzájom v mrazničke nedotýkali a nechajte ich tam niekoľko hodín. Po stuhnutí ich môžete preklopiť do spoločnej nádoby.

Mrazené jahody v inej forme

Ak máte menšiu mrazničku, udržiavanie väčšieho množstva celých jahôd v nej môže byť problematické. Našťastie môžete zamraziť aj rozmixované ovocie alebo si urobiť napríklad jahodovú zmrzlinu. Ušetríte tak cenné miesto.

Našťastie môžete zamraziť aj rozmixované ovocie alebo si urobiť napríklad jahodovú zmrzlinu. Ušetríte tak cenné miesto.
Foto: shutterstock/Trending Now

Jahody umyte pod studenou vodou, nechajte uschnúť a odstráňte stopky. Ovocie rozmixujte do hladka a podľa chuti môžete pridať citrónovú šťavu alebo trochu vanilkového cukru. Rozmixovanú zmes je najlepšie vložiť do vákuovej nádoby alebo do špeciálnych mraziacich vaničiek a umiestniť do mrazničky.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Prečo chutia jahody ako voda? Robíte častú chybu. Pre toto stratia všetku svoju sladkosť

Väčšina Slovákov ich odreže a vyhodí do koša. Mnoho ľudí si kladie otázku, či sú stonky jahôd jedlé

The post Uchovajte si chuť jahôd na ďalšie mesiace. Babičky prezradili, čo robiť, aby si zachovali tvar a chuť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie