Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Udalosť, ktorá potešila (nielen) slovenskú diplomaciu

www.slovanskenoviny.sk/rss Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Juraj Blanár víta „prijatie rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN k situácii v pásme Gazy, predloženej Spojenými štátmi americkými, ktorá otvára cestu k dosiahnutiu trvalého prímeria a prepusteniu všetkých zadržiavaných rukojemníkov.“ Vyjadril sa tak na svojom profile na sociálnej sieti. Ide o prvú rezolúciu prijatú Bezpečnostnou radou OSN, ktorá jasne vyjadrila podporu […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Minister zahraničných vecí Slovenskej republiky Juraj Blanár víta „prijatie rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN k situácii v pásme Gazy, predloženej Spojenými štátmi americkými, ktorá otvára cestu k dosiahnutiu trvalého prímeria a prepusteniu všetkých zadržiavaných rukojemníkov.“ Vyjadril sa tak na svojom profile na sociálnej sieti.

Ide o prvú rezolúciu prijatú Bezpečnostnou radou OSN, ktorá jasne vyjadrila podporu plánu na zastavenie bojov a postupné ukončenie ozbrojeného konfliktu medzi Izraelom a Hamasom v pásme Gazy.

Slovensko zaujíma jasný postoj

Trvalým záujmom Slovenskej republiky podľa ministra Blanára ostáva mier, stabilita a bezpečnosť v širšom regióne Blízkeho východu. Slovenská diplomacia sa preto dlhodobo zasadzuje za riešenie aj tohto konfliktu dialógom a diplomatickou cestou. Podporujeme tiež silnejúce medzinárodné úsilie o riešenie konfliktu na Blízkom východe v podobe dvojštátneho riešenia, ktoré považujeme za jediné udržateľné východisko z desaťročia trvajúceho konfliktu a základ usporiadania budúcich vzťahov medzi Izraelom a Palestínou.

Slovenská republika ako nástupnícky štát po bývalom Československu uznala Palestínu už v roku 1988, tento akt potvrdila ešte v roku 1993.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Udalosť, ktorá potešila (nielen) slovenskú diplomaciu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie