Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Udalosti týždňa ovplyvňujúce trhy

Investori tento týždeň zamerajú svoju pozornosť na niekoľko dôležitých udalostí a faktorov, ktoré môžu ovplyvniť globálne trhy. Medzi hlavné témy patria Fedspeak po správe o zamestnanosti v USA, výsledková sezóna, zasadnutie Bank of England, ceny ropy a schôdza Reserve Bank of Australia. Pozrime sa na tieto faktory podrobnejšie: Fedspeak a ekonomické údaje pre USAEkonomický kalendár […]
Menej ako 1 min. min.

Investori tento týždeň zamerajú svoju pozornosť na niekoľko dôležitých udalostí a faktorov, ktoré môžu ovplyvniť globálne trhy. Medzi hlavné témy patria Fedspeak po správe o zamestnanosti v USA, výsledková sezóna, zasadnutie Bank of England, ceny ropy a schôdza Reserve Bank of Australia. Pozrime sa na tieto faktory podrobnejšie:

Fedspeak a ekonomické údaje pre USA
Ekonomický kalendár je tento týždeň relatívne ľahký, takže sa pozornosť presunie na niekoľko predstaviteľov Federálneho rezervného systému (Fed), ktorí vystúpia po piatkovej správe o zamestnanosti. Centrálna banka uznala nedostatočný pokrok v oblasti inflácie, ale predseda Fedu Jerome Powell naznačil, že sadzby môžu tento rok smerovať nižšie. Prvotné žiadosti o podporu v nezamestnanosti a údaje o spotrebiteľskej dôvere budú tiež dôležité pre ďalšie sledovanie ekonomického vývoja.

Výsledková sezóna
Výsledková sezóna za prvý štvrťrok sa blíži k svojmu koncu. Niektoré z väčších spoločností, ktoré majú tento týždeň zverejniť výsledky, sú Walt Disney, Wynn Resorts a Akamai Technologies. Medzi menšie spoločnosti, ktoré majú zverejniť výsledky, patria Bellring Brands, Light & Wonder a Permian Resources.

Zasadnutie Bank of England
Investori budú vo štvrtok sledovať vyhlásenie Bank of England (BOE) o sadzbách, aby zistili, či centrálna banka plánuje zníženie sadzieb v najbližších mesiacoch. Zástupcovia BOE boli predtým otvorenejší ohľadom možnosti znižovania sadzieb, ale nedávne ekonomické údaje ukázali zmiešaný obraz cenových tlakov v britskej ekonomike. BOE bude tiež zverejňovať aktualizované štvrťročné prognózy, ktoré môžu poskytnúť ďalšie náznaky smerovania menovej politiky.

Ceny ropy
Ceny ropy minulý týždeň zaznamenali najstrmší týždenný pokles za tri mesiace. Brent klesol o viac ako 7 %, zatiaľ čo WTI klesla o 6,8 %. Obavy z vyšších úrokových sadzieb, ktoré obmedzujú hospodársky rast v USA, prispeli k poklesu cien ropy. Trhy tiež sledujú geopolitické riziká, ktoré môžu ovplyvniť ceny ropy.

Schôdza Reserve Bank of Australia
Austrálska centrálna banka Reserve Bank of Australia (RBA) usporiada v utorok posledné politické zasadnutie po teplejších než očakávaných údajoch o inflácii a pokračujúcej sile na trhu práce. Neočakáva sa, že RBA vykoná významné zmeny, ale komentáre guvernérky Michelle Bullockovej budú pozorne sledované, najmä po tom, čo centrálna banka zmiernila sprísňujúcu zaujatosť.

Investori budú tento týždeň sledovať tieto udalosti a vývoj na trhu, aby získali ďalšie informácie o smerovaní menovej politiky, ekonomických trendoch a trendoch na akciových a komoditných trhoch.

Zdroj: investing

Príspevok Udalosti týždňa ovplyvňujúce trhy je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie