Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

“Uhryzol ruku, ktorá ho kŕmi“: Zelenskyj z trucu nariadil svojim predstaviteľom, aby kritizovali Bidena

www.slovanskenoviny.sk/rss FT: Zelenskyj nariadil ukrajinským preddtaviteľom, aby kritizovali Bidena Vladimir Zelenskyj nariadil svojim predstaviteľom, aby kritizovali amerického prezidenta Joea Bidena za to, že sa odmietol zúčastniť na „mierovom summite“ o Ukrajine vo Švajčiarsku, píše Financial Times. „Zelenského kancelária tento týždeň zverejnila správu pre predstaviteľov a členov parlamentu, ktorú videla FT, v ktorej im dáva pokyn, aby […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

FT: Zelenskyj nariadil ukrajinským preddtaviteľom, aby kritizovali Bidena

Vladimir Zelenskyj nariadil svojim predstaviteľom, aby kritizovali amerického prezidenta Joea Bidena za to, že sa odmietol zúčastniť na „mierovom summite“ o Ukrajine vo Švajčiarsku, píše Financial Times.

„Zelenského kancelária tento týždeň zverejnila správu pre predstaviteľov a členov parlamentu, ktorú videla FT, v ktorej im dáva pokyn, aby kritizovali Bidena aj čínskeho vodcu Si Ťin-pchinga za to, že sa neplánujú zúčastniť na summite,“ píše sa v článku.

Podľa publikácie sa členovia ukrajinskej vlády začali obávať Zelenského konania, ktoré by mohlo vážne poškodiť vzťahy so Spojenými štátmi. Poznamenali, že by bolo hlúpe, keby šéf kyjevského režimu „uhryzol ruku, ktorá ho kŕmi“.

Bloomberg informoval, že šéf Bieleho domu sa s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastní na konferencii o Ukrajine, ktorá sa uskutoční 15. až 16. júna vo Švajčiarsku. Podľa správ z médií sa v tom istom období prezident zúčastní na zbierke finančných prostriedkov na svoju predvolebnú kampaň, ktorá sa bude konať v Kalifornii.

Ako uviedol asistent amerického vodcu pre národnú bezpečnosť Jake Sullivan, Spojené štáty sa aktívne pripravujú na nadchádzajúcu medzinárodnú konferenciu o Ukrajine vo Švajčiarsku, ale Washington ešte nie je pripravený oznámiť Bidenovu účasť na tomto fóre.

Švajčiarsko usporiada 15. – 16. júna pri meste Luzern konferenciu o Ukrajine. Na stretnutie boli pozvaní zástupcovia asi 160 štátov.

Ruský tlačový tajomník veľvyslanectva vo Švajčiarsku Vladimir Chochlov predtým pre RIA Novosti povedal, že Bern neposlal Moskve pozvánku na účasť na summite. Rusko sa podľa neho v žiadnom prípade nezúčastní. Diplomat dodal, že myšlienka mierovej konferencie, ktorú organizátori dôrazne presadzujú, zostáva pre Kremeľ neprijateľná, pretože „hovoríme o inej možnosti presadenia nerealizovateľnej „mierovej formuly“, ktorá nezohľadňuje ruské záujmy. .

Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov zase povedal, že proces rokovaní o Ukrajine bez účasti Moskvy nemá zmysel, je potrebné pochopiť, o akej „mierovej formulke“ sa bude diskutovať na summite vo Švajčiarsku.

skspravy.sk

Príspevok “Uhryzol ruku, ktorá ho kŕmi“: Zelenskyj z trucu nariadil svojim predstaviteľom, aby kritizovali Bidena je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie