Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina by podľa Macrona mala mať možnosť “neutralizovať” ruské vojenské základne

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok vyhlásil, že Ukrajine by malo byť umožnené “neutralizovať” ruské vojenské základne, z ktorých ruské jednotky  odpaľujú rakety na Ukrajinu. “Myslíme si, že by sme im mali dovoliť neutralizovať vojenské miesta, z ktorých sú odpaľované rakety, odkiaľ (…) je napádaná Ukrajina,” povedal Macron na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckým spolkovým kancelárom […]
Menej ako 1 min. min.

Francúzsky prezident Emmanuel Macron v utorok vyhlásil, že Ukrajine by malo byť umožnené “neutralizovať” ruské vojenské základne, z ktorých ruské jednotky  odpaľujú rakety na Ukrajinu.

“Myslíme si, že by sme im mali dovoliť neutralizovať vojenské miesta, z ktorých sú odpaľované rakety, odkiaľ (…) je napádaná Ukrajina,” povedal Macron na spoločnej tlačovej konferencii s nemeckým spolkovým kancelárom Olafom Scholzom, ktorá sa konala po ich rokovaní na zámku Meseberg v Brandenbursku.

Prvé dodávky munície môže Ukrajina čakať v nasledujúcich dňoch, vyhlásil Fiala

Podľa spravodajskej televízie BFM Macron na tlačovej konferencii ukázal aj mapu, aby vysvetlil, ako sa zmenila ruská vojenská taktika.

“Na ukrajinské územie sa útočí zo základní v Rusku,” zdôraznil Macron a položil otázku, “ako vysvetlíme Ukrajincom”, že sa budú musieť brániť bez toho, aby mali “právo dosiahnuť bod, odkiaľ prilietavajú rakety”.  

Upozornil na paradox, keď spojenci Ukrajine síce dodávajú zbrane, ktorými sa však potom nebudú môcť brániť.

Macron si preto myslí, že “by sme im (Ukrajine) mali dovoliť neutralizovať vojenské základne (…), z ktorých sa na Ukrajinu útočí, ale nemali by sme im dovoliť zasiahnuť iné ciele v Rusku”, čím mal na mysli civilné objekty, dodala agentúra AFP.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie