Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina dostane jaderné zbraně a pošle je na celé Rusko, hřímá Solovjov. Just vysvětlil proč

USA v pátek Ukrajině povolily útočit na hraniční oblasti Ruska pomocí amerických zbraní. Před Washingtonem stejnou povolenku poskytli Kyjevu i další spojenci. Ukrajina otočky v Bílém domě pohotově využila a poslala na Belgorod rakety z amerického systému HIMARS. MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajina využila Bidenovy otočky. Pár hodin po důležitém povolení pálil HIMARS na Rusko Rusko […]
Menej ako 1 min. min.

USA v pátek Ukrajině povolily útočit na hraniční oblasti Ruska pomocí amerických zbraní. Před Washingtonem stejnou povolenku poskytli Kyjevu i další spojenci. Ukrajina otočky v Bílém domě pohotově využila a poslala na Belgorod rakety z amerického systému HIMARS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ukrajina využila Bidenovy otočky. Pár hodin po důležitém povolení pálil HIMARS na Rusko

Rusko okamžitě přispěchalo s tvrdou kritikou. Prominentní ruský moderátor Vladimir Solovjov v televizním vysílání vyjádřil obavu, že Západ může Ukrajině brzy poskytnout klidně i jaderné zbraně. A Kyjev by podle Solovjova neváhal takové kapacity okamžitě využít.

„Jsme jen krok od toho, kdy Ukrajina dostane taktické jaderné zbraně. Stejně jako nyní dostala povolení k úderu na území Ruské federace západními zbraněmi, stejně jako dostala nosiče jaderných zbraní. Obdrží i taktické jaderné zbraně. A na rozdíl od nás je použijí. Za potlesku Západu je okamžitě použijí na celém území Ruské federace,“ hřměl ruský moderátor. Upozornila na to agentura Unian.

Proč Solovjov Rusy varoval?

Úvahy o tom, že by měla Ukrajina v blízké době získat jaderné zbraně, kterých se v minulosti dobrovolně vzdala, jsou scestné. Novinář Jiří Just žijící v Rusku v rozhovoru pro CNN Prima NEWS ale upozornil, že se zakládají na reálných obavách, které v největší zemi světa panují.

„Solovjov něco takového říká, protože je prodavač strachu. Musí prodávat svou show, která je postavena na strašení, demagogii a hyperbole. Z jeho pohledu je to ale i částečně ‚racionální‘ obava, že za rok, za dva může Ukrajina dostat něco silnějšího než salvové raketomety nebo rakety. Taková obava tady v Rusku existuje. Rusové, kteří jsou až po uši namočeni v propagandě, tak nevěří Západu, že nechce dát Ukrajině něco silnějšího,“ vysvětlil Just.

I podle něj je ale nereálné, že by Kyjev tak mocné zbraně dostal. „Ukrajina nedostane ani taktické jaderné zbraně, ani žádné další zbraně, které by mohly konflikt eskalovat,“ řekl.

Solovjov je přední tváří ruské propagandy a moderátor talk show, která je namířená proti Západu. V Rusku se těší mimořádné podpoře. „Solovjov je jeden z nejpopulárnějších ‚novinářů‘. Je to muž, který dokonale obsluhuje ruskou propagandu. Jeho schopnost manipulovat a cítit, co chce režim a co chce divák, je dokonalá. Má pravidelné pořady, ve kterých vypráví zkazky a manipuluje s událostmi tak, aby z toho Rusko vyšlo jako poslední pilíř svobody – naopak Západ aby byl vykreslen v nejčernějších barvách,“ popsal Just.

Podle něj ale moderátor naplňuje pořekadlo „kam vítr, tam plášť“. „Před 15 lety měl Solovjov úplně jinou rétoriku. Cítí poptávku po demagogii a v tomto smyslu je schopný propagandista. Jsem přesvědčen o tom, že kdyby se poměry v Rusku změnily, tak Solovjov zase změní rétoriku a bude špinit klidně i Vladimira Putina a ruský režim. Je to chameleon, který si vydělává nenávistí,“ uzavřel odborník na Rusko.

Solovjov v minulosti vyzval k útokům na státy Západu, a to včetně Česka, které považuje za spojence Ukrajiny.

VIDEO: Zkáza ukrajinského města Vovčansk

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie