Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina hlási dvoch zabitých po ruských vzdušných úderoch a ostreľovaní. Zostrelili 18 dronov a rakiet

Pri ruských vzdušných úderoch a ostreľovaní Ukrajiny v noci na dnes zomreli dvaja ľudia, jeden v Ľvovskej a ďalší v Charkovskej oblasti. Uviedli to dnes ukrajinskí činitelia na platforme Telegram.  Ukrajinské letectvo hlási zostrelenie 18 z 27 ruských striel a útočných dronov. Ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenerho oznámila, že cieľom ruského útoku boli energetické zariadenia vrátane elektrických […]
2 min.

Pri ruských vzdušných úderoch a ostreľovaní Ukrajiny v noci na dnes zomreli dvaja ľudia, jeden v Ľvovskej a ďalší v Charkovskej oblasti. Uviedli to dnes ukrajinskí činitelia na platforme Telegram. 

Ukrajinské letectvo hlási zostrelenie 18 z 27 ruských striel a útočných dronov. Ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenerho oznámila, že cieľom ruského útoku boli energetické zariadenia vrátane elektrických rozvodní na juhu krajiny.

Bez americkej pomoci budeme musieť pomaly ustupovať, vyhlásil Zelenskyj​

Šéf správy západoukrajinskej Ľvovskej oblasti Maksym Kozyckyj informoval o zabitom mužovi pri údere ruských striel na rovnaké zariadenie kritickej infraštruktúry, ktoré sa stalo cieľom Rusov už minulú nedeľu a v piatok. O aký objekt ide, nespresnil. Poškodená je podľa jeho slov administratívna budova.

Šéf východoukrajinskej Charkovskej oblasti Oleh Synehubov informoval o sérii ostreľovania regiónu a uviedol, že pri ruskom útoku zomrel v obci Borova 19-ročný muž a ďalší 27-ročný civilista bol zranený.

Pred 20 rokmi sme sa stali pevnou súčasťou Západu. NATO je základným pilierom bezpečnosti, reagujú politici

Podľa spoločnosti Ukrenerho boli kvôli útokom prerušené dodávky elektrickej energie v juhoukrajinskej Odese a jej okolí, kde sa podľa ruskojazyčného webu stanice BBC kvôli nedostatku elektriny zastavili električky a trolejbusy. Nahradili ich autobusmi.

Rusko v noci na dnes zaútočilo na Ukrajinu 14 strelami s plochou dráhou letu Ch-101/Ch-555, balistickou strelou Iskander-M, riadenou strelou Ch-59 a 11 útočnými dronmi Šáhed, oznámilo ráno ukrajinské letectvo, ktoré zároveň ohlásilo zostrelenie deviatich striel Ch-101/Ch-555 a deviatich bezpilotných lietadiel. Kam dopadli nezlikvidované strely, vzdušné sily neoznámili.

Moskva sa k útoku nevyjadrila, podobné vyhlásenia jednotlivých strán konfliktu nemožno v podmienkach vojny bezprostredne nezávisle overiť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie