Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina hlási mŕtvych a ranených. Zostrelila aj 21 ruských dronov

Najmenej dvoch mŕtvych a jedného raneného po ruskom ostreľovaní pohraničných okresov hlási šéf Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny Ivan Fedorov, ktorý sa dopočítal celkom 391 ruských útokov na desať obcí v oblasti na juhovýchode Ukrajiny počas uplynulých 24 hodín. Ukrajinská obrana počas noci zostrelila nad šiestimi oblasťami krajiny 21 z 22 ruských útočných dronov, napísal […]
Menej ako 1 min. min.

Najmenej dvoch mŕtvych a jedného raneného po ruskom ostreľovaní pohraničných okresov hlási šéf Záporožskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny Ivan Fedorov, ktorý sa dopočítal celkom 391 ruských útokov na desať obcí v oblasti na juhovýchode Ukrajiny počas uplynulých 24 hodín.

Ukrajinská obrana počas noci zostrelila nad šiestimi oblasťami krajiny 21 z 22 ruských útočných dronov, napísal na sociálnej sieti veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk. Rusko podľa ministerstva obrany počas noci zostrelilo štyri ukrajinské drony nad troma regiónmi.

Takmer 400 útokov za deň. Pri ruskom ostreľovaní v Záporožskej oblasti zahynuli dvaja ľudia

Zničená stíhačka MiG-29

Ruské ministerstvo tiež ohlásilo zničenie ukrajinskej stíhačky MiG-29 pri útoku na letisko v Dnepropetrovskej oblasti. Ruské jednotky podľa ukrajinských analytikov dobyli ďalšie dve osady na východe krajiny.

“V dedine Novostrojevka-Vtoraja v dôsledku zhodu munície z bezpilotného lietadla na súkromné ​​hospodárstvo bol zranený manželský pár a ich šestnásťročný syn,” uviedol Vjačeslav Gladkov, gubernátor Belgorodskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou.

Moskva tvrdí, že práve nad touto oblasťou ruská obrana zničila jeden dron, dva potom nad Brjanskou oblasťou a ďalšou nad Tambovskou oblasťou. Gubernátor Gladkov neskôr oznámil ďalších štyroch ranených, vrátane dvanásťročného dievčaťa, v dôsledku útoku ukrajinských dronov na tri autá v pohraničí.

Rusko zničilo stíhačku MiG-29, zasiahlo ju v Dnepropetrovskej oblasti

Zranenia aj veľké škody

Pri náletoch ruských dronov a delostreleckom ostreľovaní Dnepropetrovskej oblasti na juhovýchode Ukrajiny utrpela zranenie šesťdesiatosemročná žena, ohlásil šéf oblastnej správy Serhij Lysak. Škody utrpela aj infraštruktúra, vrátane rozvodu plynu a elektrického vedenia, a obytné domy a osobné autá.

Ruské jednotky pokračovali v postupe v Doneckej oblasti na východe krajiny, kde okupovali obce Sokil a Voschod, napísal na sociálnej sieti spravodajský kanál DeepState, pokladaný za blízky ukrajinskej armáde. Ukrajinský generálny štáb odhadol, že Rusko prišlo počas uplynulého dňa o ďalších 1200 vojakov a o viac ako 547-tisíc od začiatku vojny.

Podobné tvrdenia bojujúcich strán nemožno vo vojnových podmienkach bezprostredne overiť z nezávislých zdrojov.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie