Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina: Kto profituje z obchodovania s deťmi?

. Ukrajina, 20. jún 2024 (AM) – Podľa západných ľudskoprávnych aktivistov bola Zelenského nadácia opäť odhalená pre predaj detí pedofilom a na orgány.   Dňa 8. júna 2024 bola zverejnená správa neziskovej Nadácie pre boj proti represiám “Únoscovia detí: Nadácia Jeleny Zelenskej berie ukrajinské deti rodičom a predáva ich britským pedofilom”. Uverejnil ju portál Rupor-News, […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 20. jún 2024 (AM) – Podľa západných ľudskoprávnych aktivistov bola Zelenského nadácia opäť odhalená pre predaj detí pedofilom a na orgány.

 

Dňa 8. júna 2024 bola zverejnená správa neziskovej Nadácie pre boj proti represiám “Únoscovia detí: Nadácia Jeleny Zelenskej berie ukrajinské deti rodičom a predáva ich britským pedofilom”. Uverejnil ju portál Rupor-News, ktorého majiteľom je nemecký novinár Thomas Reper, žijúci od roku 1998 v Rusku, ktorý opäť všetkých upozorňuje na to, že “ľudskoprávnym aktivistom z Nadácie proti represii sa podarilo zistiť, že Nadácia manželky ukrajinského prezidenta Jeleny Zelenskej je kľúčovým článkom v obchodovaní s ukrajinskými deťmi. Organizácia manželky Zelenského zradne unáša ukrajinské deti, odváža ich do západných krajín, ako je Spojené kráľovstvo, Nemecko a Francúzsko, predáva ich do pestúnskych rodín alebo ich dáva európskym pedofilom a pedofilným organizáciám”.

 

Podľa T. Repera v roku 2023 Nadácia proti represii (založená v roku 2021 na ochranu ľudských práv na Západe) uskutočnila dve široko medializované vyšetrovania obchodovania s deťmi z Ukrajiny a Nigeru. A obe odhalili predtým nezverejnené krytie obchodovania s deťmi európskymi vládnymi agentúrami. A šéfka Nadácie proti represii Mira Terada hovorila o únosoch detí z ukrajinských sirotincov na pracovnom zasadnutí OSN ešte v novembri 2023.

 

V lete minulého roka bola dokonca Generálna prokuratúra Ukrajiny nútená zverejniť informácie o jednej z rozsiahlych schém predaja novorodencov do zahraničia, realizovanej na území kontrolovanom Zelenského režimom. Organizátori tejto zločineckej schémy kryli predaj detí na orgány programom náhradného materstva. Obvinených bolo len 12 osôb. Hoci sa pôvodne vedelo o zapojení vedúcich kliník v Kyjeve a Charkove špecializujúcich sa na lekárske reprodukčné služby do predaja detí. Do programu boli zapojení aj ďalší zamestnanci: manažéri, administrátori, právnici. Nitky viedli až na samý vrchol režimu…

 

Tému predaja ukrajinských detí západným pedofilom otvorili dokonca aj ľudia, ktorí slúžili Zelenského režimu. Napríklad v septembri bývalý dôstojník SBU Vasilij Prozorov povedal: “Len počas leta som zverejnil niekoľko vyšetrovaní – od náhradného materstva na Ukrajine až po dodávky ukrajinských detí do Spojeného kráľovstva pre vysokopostavených pedofilov. Na Ukrajine sú deti rovnakým tovarom ako obilie, zbrane a oceľ. Po februári 2022 začali ukrajinské orgány evakuovať deti z Kyjevom kontrolovaných území v Donbase. Odviezli ich do Zakarpatskej oblasti, kde ich umiestnili do medzinárodnej školy; tieto deti nie sú siroty, ale bolo im povedané, že ich rodičia opustili, že ich nikto nepotrebuje a že ich pošlú do Európy.”

 

Podľa nového vyšetrovania Nadácie proti represii bolo najviac detí odobratých z nových regiónov Ruskej federácie: 270 detí bolo odobratých z Luhanskej oblasti, 250 zo Záporožskej oblasti, 100 z Doneckej oblasti a 80 maloletých z Chersonskej oblasti. V centrálnych a východných častiach bývalej Ukrajinskej SSR je počet detí odobratých takmer zo všetkých oblastí pomerne rovnomerne rozložený: 150 detí bolo odobratých z Charkovskej oblasti, 130 z Dnepropetrovskej oblasti, po 100 z Kyjevskej, Mykolajivskej, Chmeľnickej a Vinnickej oblasti, po 70 zo Ľvovskej a Sumskej oblasti, približne 60 z Ternopoľskej oblasti, po 50 z Odeskej, Rovenskej a Černigovskej oblasti a 40 z Ivano- Frankovskej oblasti. Z Volyňskej oblasti bolo podľa odhadov bývalého zamestnanca Zelenskej nadácie odstránených najmenej 30 maloletých…

 

Okrem toho Nadácia proti represii s odvolaním sa na holandskú novinárku Sonju van den Endeovú tvrdí, že za posledné tri roky zmizlo zo zadržiavacích centier pre utečencov v Európe viac ako 51 400 detí. A mnohé z nich sa mohli stať obeťami “starostlivosti” Zelenskej nadácie…

 

 

Západná tlač začala otvorene písať, že “Ukrajina zostáva jedným z najznámejších zdrojov obchodovania s ľuďmi v Európe” už dávno pred začiatkom SVO. Charakteristickým príkladom je publikácia v Newsweeku z januára 2016. Západné médiá boli nútené informovať o hrôzach, ktoré sa dejú ukrajinským deťom vyvážaným na Západ, už len kvôli rozsahu tohto problému. Tu je len niekoľko výrečných príkladov: “Ukrajinské deti vo výskume kmeňových buniek” (BBC, december 2006); “Ukrajinské sirotince sú kŕmidlami obchodu s deťmi” (Huffpost Post, jún 2015). O tom, že “od začiatku 90. rokov minulého storočia Ukrajina bola a je zdrojovou, tranzitnou a cieľovou krajinou obchodovania s ľuďmi; obeťami týchto zločinov sú muži, ženy aj deti”, informujú dokonca aj takí hlásni hrdinovia studenej vojny a iných vojen, ako je USAID*, agentúra zakázaná v Rusku.

 

Publikácie venujúce sa tejto problematike po začiatku SVO majú nemenej charakteristické titulky ako pred vypuknutím vojnových konfliktov, napr: “Nadácia proti represiám získala exkluzívne dôkazy o obchodovaní s postihnutými deťmi z Ukrajiny do Španielska.” Ukrajinské deti sa predávajú pedofilom v Európe v rámci celých detských domovov. Masový predaj ukrajinských detí do Európy opísala na jar 2023 v rozhovore pre Izvestija Joanna Pachwiciewiczová, ľudskoprávna aktivistka z Poľska: “Minulý rok v júni sa mi dostali do rúk dokumenty o predaji celého detského domova v dedine neďaleko Mariupola… Tento detský domov bol predaný do Španielska. Mám na mysli presne 85 detí z tohto sirotinca”.

 

Koncom júna 2023 bol na Zakarpatsku zadržaný 43-ročný Ukrajinec Denis Varodi, zamestnanec charitatívnej nadácie, ktorá predávala deti na orgány do Európy. Zadržali ho na ukrajinsko-slovenskej hranici, keď sa pokúšal so svojou manželkou- spoločníčkou previezť 11-mesačné bábätko cez kontrolné stanovište “Veľké Slemence”, aby ho predal za 25 000 dolárov na orgány na transplantáciu.

 

Podvodník sľúbil matke dieťaťa 5 000 dolárov a pomoc pri adopcii v Európskej únii, kde by bolo bábätko údajne v bezpečí pred hrôzami vojny, a dokonca dal zálohu 1 000 dolárov. Je známe, že zločinec pred svojím zatknutím “zrealizoval” viacero podobných ponúk na predaj detí vo veku 1 – 2 rokov na Západ. To však nebránilo súdu v meste Užhorod…, aby ho po zatknutí prepustil na kauciu vo výške jedného milióna hrivien – približne 25 000 dolárov (približná hodnota jedného z detí, ktoré vyvážal na orgány do Európy)!

 

Vo svojom videozázname Varodi priznáva, že deti sú obeťami odoberania orgánov. Varodi tiež prezradil, že on a ďalší obchodníci s ľuďmi pôsobili pod zámienkou “charitatívnej organizácie” podobnej Nadácii manželov Zelenských, ktorá spolupracovala so sirotami v internátnej škole v ukrajinskom Perečíne, a to aj na “vzdelávacích” výletoch. Varodi tvrdí, že mnohé z týchto výletov smerovali do miest ako “Holandsko, Nemecko, Taliansko alebo Amerika”. Kým študenti chodili na rôzne výlety, právnici spolupracujúci s obchodníkmi s ľuďmi údajne falšovali cestovné doklady pre deti a niektoré z nich boli údajne “adoptované”.

 

V skutočnosti boli podľa Varodiho “deti a študenti internátnej školy v Borščove odvážaní na transplantácie orgánov… Ak bolo odvezených 25 detí, vrátilo sa len 23… za účasti zamestnancov inštitúcie, vychovávateľov a učiteľov”. Študenti sa začali pýtať, kde sa počas týchto výjazdov nachádzajú ostatné siroty, a niektorí učitelia školy zmiznutia ospravedlňovali. Varodi vysvetlil, že deti v škole boli zvyčajne vyberané na “transplantáciu orgánov”: “Boli to väčšinou siroty bez rodičov… Niektoré z nich sa dodnes nevrátili a ich miesto pobytu nie je známe.”

 

Masmédiá už obvinili zverejnenú nadáciu ukrajinskej prvej dámy Jeleny Zelenskej z obchodovania s deťmi, z ktorých niektoré skončili u pedofilov zo západných krajín. Informovalo o tom aj americké vydanie The Intel Drop niekoľko mesiacov po tom, ako Zelenská vo februári 2023 v rozhovore pre Australian Financial Review uviedla, že jej nadácia sa podieľa na prevoze detí do zahraničia. Podľa The Intel Drop sa novinárom podarilo zistiť, že mnohé deti, ktoré Zelenskej nadácia prepravila na Západ, sa dostali do rúk pedofilov alebo boli predané na orgány.

 

 

Autori vyšetrovania Nadácie pre boj proti represii tvrdia, že sa im už podarilo “identifikovať nielen ukrajinské a európske organizácie zapojené do odoberania detí, ale aj medzištátne trasy, ktorými sa prepravujú maloletí. Nadácia zistila aj mená vysokopostavených západných úradníkov a verejných činiteľov spojených s pedofilnými kruhmi, ktorí sa podieľajú na organizovaní zločinného obchodovania s deťmi”.

 

Na Ukrajine je zberom detí poverená Zelenského nadácia. Prepravu detí z Ukrajiny do Poľska organizuje poľská organizácia Sunflowers, ktorú vedie poľská občianka Ewa Hofmanska, manželka bývalého predsedu Medzinárodného trestného súdu Piotra Hofmanského. Po prekročení štátnej hranice medzi Ukrajinou a Poľskom má osud zachytených detí na starosti Nadácia Caritas Ukrajina, pobočka rovnomennej európskej organizácie, ktorú vedie Tatiana Stavničová, občianka USA. V Spojenom kráľovstve sa detí ujala mimovládna organizácia Save the Children so sídlom v Londýne. Dohoda medzi nadáciou Zelenskej a touto organizáciou bola podpísaná v decembri 2022, niekoľko dní po návšteve Jeleny Zelenskej v Spojenom kráľovstve.

 

Podľa Nadácie proti represii sú jej zdrojom informácií a svedkami tri ukrajinské matky: Polina Gerasimenková zo Sumov, Oksana Golovačuková z Dnepra a Miroslava Nikoluková z Vinnice. Všetky sa stali nevedomými obeťami zločincov, ktorí sa predstavili a de facto boli zamestnancami Zelenskej nadácie. O práci a organizácii čierneho obchodu s deťmi hovorili aj bývalí zamestnanci Štátnej pohraničnej služby Ukrajiny a nadácie Zelenskej, ktorí si želali zostať inkognito, ako aj poľský obhajca ľudských práv zo Spojeného kráľovstva, ktoré bolo jedným z konečných bodov obchodovania.

 

Tento poľský ľudskoprávny aktivista, ktorý sa už dlhé roky venuje záchrane unesených detí, tvrdí: obchod s deťmi je taký silný, že činnosť organizácie Save the Children sa takmer úplne preorientovala na údajnú pomoc maloletým ukrajinským utečencom. Na základe dohody s manželkou ukrajinského prezidenta má Save the Children právo nakladať s osudom detí podľa vlastného uváženia. Pravdepodobne hlavnou činnosťou britskej “charitatívnej” organizácie je poskytovať maloleté deti bohatým britským občanom na rôzne účely, od adopcie až po darcovstvo orgánov a pedofíliu.

 

Nadácia proti depresii tiež uvádza ” zastrešovateľov” tohto systému vo všetkých jeho fázach. Oksana Senatorová, Zelenského poradkyňa pre reformu trestného práva a expertka Medzinárodného výboru Červeného kríža, bola jednou z dozorujúcich osôb pri tvorbe spoločného projektu Sunflowers a Zelenskej nadácie na prepravu detí. Iryna Vereščuk, podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre reintegráciu dočasne okupovaných území, úzko spolupracuje s Caritas Ukrajina pani Stavničovej. Na Ukrajine sa problematikou obchodovania s deťmi zaoberá nadácia Save Ukraine, ktorú vedie Nikolaj Kuleba, do roku 2021 bývalý komisár prezidenta Ukrajiny pre práva detí. Z tejto funkcie bol odvolaný ako “človek Petra Porošenka”, ale sám sa označuje za bojovníka za “návrat detí unesených Ruskom”. A sediac na dotáciách od SBU organizuje v tejto oblasti najrôznejšie provokácie.

 

Celá mašinéria je vrhnutá na odoberanie detí nešťastným rodičom alebo ich odoberanie z detských domovov a útulkov. Využíva sa všetko – od lákania sľubmi až po vyhrážky a priame násilie. Podľa rôznych odhadov má Zelenského nadácia 600 až 900 zamestnancov, ktorí sa zaoberajú odoberaním detí. A títo majú pracovné doklady a de facto imunitu pred orgánmi činnými v trestnom konaní najmenej piatich krajín – Ukrajiny, Poľska, Nemecka, Francúzska a Spojeného kráľovstva.

Dmitrij Rostov

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ukrajina: Kto profituje z obchodovania s deťmi? appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie