Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina má temné tajemství a ukrajinské matky požadují odpovědi (video)

Každá válka je příležitostí k obchodování s lidmi. O kšeftech s ukrajinskými dětmi, které byly prodány pedofilům či pro rituální využití, se už psalo mnohé, dokonce i Mel Gibson natáčel seriál, který by měl o těchto odporných kšeftech pojednávat. Nyní se na Ukrajině otevírá kauza odebírání orgánů násilně odvedeným mladíkům, jejichž těla, sloužící jako potrava […]
Menej ako 1 min. min.

Každá válka je příležitostí k obchodování s lidmi. O kšeftech s ukrajinskými dětmi, které byly prodány pedofilům či pro rituální využití, se už psalo mnohé, dokonce i Mel Gibson natáčel seriál, který by měl o těchto odporných kšeftech pojednávat.

Nyní se na Ukrajině otevírá kauza odebírání orgánů násilně odvedeným mladíkům, jejichž těla, sloužící jako potrava pro děla, se vrací matkám či manželkám s vykuchanými orgány.

Jedenáct mučených chlapců se vrátilo bez orgánů. Ukrajinské matky zuří. Jejich synové byli předtím násilně odvlečeni na frontu. Mají toho plné zuby a dožadují se odpovědí. Ženy chtějí vědět, proč jsou odebírány orgány jejich synů a manželů, říká Clayton Morris z Redacted.

Poté, co jsou muži vhozeni do mlýnku na maso, dostanou ženy těla svých manželů a synů zpět a učiní hrůzný objev: orgány byly chirurgicky odstraněny. Ty se často prodávají na černém trhu za spoustu peněz.

V roce 2021 zveřejnila Leidenská univerzita zprávu o zločineckých sítích, které stojí za obchodováním s orgány. Zdá se, že svou roli v tom hraje i Ukrajina. V takzvaném případu Medicus pocházeli dárci a příjemci nelegálně transplantovaných ledvin mimo jiné z Ukrajiny.

Případ vyšel najevo poté, co byl na letišti v Prištině, hlavním městě Kosova, zadržen muž, který přiznal, že podstoupil operaci ledviny, za kterou dostal 15 000 dolarů.

Policie poté prohledala kliniku, kde byl nalezen příjemce ledviny, stejně jako důkazy o 24 nelegálních transplantacích ledvin. Existuje podezření, že skutečný počet provedených transplantací je mnohem vyšší. Částky, které dárci obdrželi, činily 30 000 dolarů.

Zejména v izraelských dialyzačních střediscích pacienti s ledvinami věděli o těch, kteří se podíleli na organizování nelegálních transplantací ledvin, zejména v zahraničí. Příjemci zaplatili za transplantaci 108 000 dolarů.

V kauze Medicus bylo stíháno sedm lidí. Až do roku 2008 bylo běžnou praxí, že izraelské zdravotní pojišťovny proplácely náklady na transplantace provedené v zahraničí bez ohledu na jejich legitimitu.

 

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie