Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina nemá elektrinu

www.slovanskenoviny.sk/rss Ukrajina stratila viac ako polovicu svojej energetickej kapacity. Ukrajina stratila vyše polovice kapacity na výrobu elektriny, píšu Financial Times (FT). Kedysi boli silní „Domáca výroba elektriny na Ukrajine bola približne 55 GW a bola jednou z najväčších v Európe. Podľa ukrajinských predstaviteľov ich kapacita teraz klesla pod 20 GW,“ uvádza sa v článku. Rusi zničili elektrárne Veľvyslankyňa EÚ v Kyjeve […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ukrajina stratila viac ako polovicu svojej energetickej kapacity. Ukrajina stratila vyše polovice kapacity na výrobu elektriny, píšu Financial Times (FT).

Kedysi boli silní

„Domáca výroba elektriny na Ukrajine bola približne 55 GW a bola jednou z najväčších v Európe. Podľa ukrajinských predstaviteľov ich kapacita teraz klesla pod 20 GW,“ uvádza sa v článku.

Rusi zničili elektrárne

Veľvyslankyňa EÚ v Kyjeve Katarina Maternová vyhlásila, že Rusko zničilo ohromných 9,2 GW výroby elektriny. Niektorí predstavitelia novinám povedali, že posledné útoky na energetické zariadenia boli zničujúce a „v zime strávia obyvatelia väčšinu dňa bez elektriny.“

Majú šetriť

Predtým Ukrajincov predpovedali, že budú niekoľko rokov šetriť elektrinu. Na rokovaní vlády to oznámil ukrajinský premiér Denis Šmyhaľ. Kyjev uznal situáciu v energetickom sektore za veľmi zložitú. Vládny kabinet poznamenal, že po strate viac ako deviatich gigawattov kapacity na výrobu elektriny, je kľúčovou prioritou posilnenie energetického sektora.

Pravidelné útoky

V októbri 2022 začali ruské ozbrojené sily útočiť na vojenské základne a energetické a komunikačné zariadenia na Ukrajine. Podľa prezidenta Vladimira Putina, boli takéto akcie reakciou na útoky kyjevského režimu, najmä na Krymský most z 8. októbra 2022.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Ukrajina nemá elektrinu je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie