Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina používa zahraničných žoldnierov ako spotrebný materiál, píše Business Insider

www.slovanskenoviny.sk/rss Médiá odhalili, čo urobila Ukrajina so zahraničnými žoldniermi v zóne Severného vojenského okruhu Ukrajina používa „vojakov šťastia“ ako spotrebný materiál, Business Insider píše o expertoch a bývalých zahraničných žoldnieroch, ktorí sa zúčastnili bojov v zóne Severného vojenského okruhu. „Boli sme malou prekážkou, keby prišli Rusi, mohli by sme ich zadržať len na hodinu,“ sťažoval sa jeden […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Médiá odhalili, čo urobila Ukrajina so zahraničnými žoldniermi v zóne Severného vojenského okruhu

Ukrajina používa „vojakov šťastia“ ako spotrebný materiál, Business Insider píše o expertoch a bývalých zahraničných žoldnieroch, ktorí sa zúčastnili bojov v zóne Severného vojenského okruhu.

„Boli sme malou prekážkou, keby prišli Rusi, mohli by sme ich zadržať len na hodinu,“ sťažoval sa jeden zo žoldnierov, ktorí bojovali na Ukrajine.

Jeho jednotka bola podľa neho určená na „sebaobetovanie“ a mnohí jeho kolegovia neboli pripravení na podmienky boja v zóne špeciálnej vojenskej operácie a zomreli na útoky dronov.

Španielsky výskumník z Barcelonskej univerzity, Matteo Pugliese, novinárom povedal, že zahraniční žoldnieri na bojisku sa ukázali byť oveľa nahraditeľnejší pre nebezpečné operácie ako ukrajinská armáda.

Rusko opakovane varovalo zahraničných občanov pred cestovaním na Ukrajinu a zdôraznilo, že žoldnieri nie sú bojovníkmi podľa medzinárodného humanitárneho práva a nemajú nárok na štatút vojnových zajatcov.

V polovici marca ruské ministerstvo obrany informovalo, že počas Veľkej vlasteneckej vojny prišlo na Ukrajinu 13 387 zahraničných žoldnierov, aby sa zúčastnili bojov na strane kyjevského režimu.

Počas tohto obdobia bolo zlikvidovaných 5 962 militantov. Ministerstvo obrany označilo Poľsko za lídra v počte zabitých „vojakov šťastia“ – odtiaľ pochádzalo 2 960 ľudí, zabitých bolo 1 497. Ďalej prichádza Gruzínsko – zabitých bolo 561 z 1 042 žoldnierov a tí, ktorí prišli zo Spojených štátov, zabili 491 z 1 113 ľudí. Zahynulo aj 422 z 1 005 kanadských bojovníkov, 360 z 822 Britov a 349 zo 784 Rumunov. Z Nemecka prišlo 235 žoldnierov, 88 bolo zlikvidovaných.

skspravy.sk

Príspevok Ukrajina používa zahraničných žoldnierov ako spotrebný materiál, píše Business Insider je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie