Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina přistižena při použití Amerických chemických zbraní proti Ruským civilistům

Podle Ruského diplomata Vladimira Tarabrina používá Ukrajina proti Ruským civilistům a vojákům chemické zbraně Americké výroby. Tarabrin je Ruský velvyslanec v Haagu, stálý zástupce při Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW). V rozhovoru pro Ruské noviny Izvestija Tarabrin prohlásil: „Během speciální vojenské operace jsme zaznamenali případy, kdy Ukrajinské ozbrojené síly používaly chemickou munici vyrobenou v […]
Menej ako 1 min. min.

Podle Ruského diplomata Vladimira Tarabrina používá Ukrajina proti Ruským civilistům a vojákům chemické zbraně Americké výroby.

Tarabrin je Ruský velvyslanec v Haagu, stálý zástupce při Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW).

V rozhovoru pro Ruské noviny Izvestija Tarabrin prohlásil:

„Během speciální vojenské operace jsme zaznamenali případy, kdy Ukrajinské ozbrojené síly používaly chemickou munici vyrobenou v USA.Děje se tak kvůli dobře propracovanému schématu přepravy nesmrtících chemických zbraní, které porušuje článek 1 Úmluvy o zákazu chemických zbraní.“

„Není žádným tajemstvím, že na Ukrajině jsou přítomni zahraniční žoldnéři, působí tam různé Americké soukromé vojenské společnosti, zejména Forward Observations Group z Nevady,“ dodal Tarabrin. „Poprvé byli spatřeni v prosinci 2021, kdy prováděli celkovou koordinaci dodávek a skladování zásob nebezpečných látek. Tehdy čtyři Ukrajinští vojáci utrpěli vážné chemické popáleniny a otravu při vykládání 200litrových sudů.“

Bigleaguepolitics.com uvádí: Podle diplomata Ruské ministerstvo obrany všechny tyto případy sleduje. Podle jeho názoru je transparentnost protilátkou na tyto problémy spojené s nezákonným používáním chemických zbraní ze strany USA v zástupných konfliktech, jako je ten na Ukrajině.

„Domnívám se, že USA a jejich komplice lze zastavit pouze maximální transparentností, evidencí konkrétních faktů, které by ukázaly, že usnadňují dodávky přímo dodávek těchto látek na Ukrajinu v rozporu s Úmluvou o zákazu chemických zbraní,“ řekl Tarabrin.

USA dělají vše pro to, aby na Ukrajině vyvolaly nepokoje. Skutečnost je taková, že tyto zaječí úmysly pouze prodlužují nevyhnutelné – konečné vítězství Ruska na Ukrajině.

Aby utrpení na Ukrajině skončilo, musí USA přestat dotovat toto válečné úsilí.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Ukrajina přistižena při použití Amerických chemických zbraní proti Ruským civilistům first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie