Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina výrazne zvýšila rozpočet na nákup dronov, vyhlásil Šmyhaľ

Ukrajinská vláda sa rozhodla zvýšiť finančnú čiastku vyčlenenú na nákup dronov, a to o ďalších 15,5 miliardy hrivien. Oznámil to v utorok ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, uvádza agentúra DPA. “Vďaka dnes vyčleneným prostriedkom bude našim bezpečnostným a obranným silám dodaných 300-tisíc dronov,” povedal Šmyhaľ na zasadnutí vlády v Kyjeve. Doteraz mala Ukrajina na nákup dronov podľa […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinská vláda sa rozhodla zvýšiť finančnú čiastku vyčlenenú na nákup dronov, a to o ďalších 15,5 miliardy hrivien. Oznámil to v utorok ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, uvádza agentúra DPA.

“Vďaka dnes vyčleneným prostriedkom bude našim bezpečnostným a obranným silám dodaných 300-tisíc dronov,” povedal Šmyhaľ na zasadnutí vlády v Kyjeve. Doteraz mala Ukrajina na nákup dronov podľa jeho slov pre tento rok vyčlenených 43,3 miliardy hrivien.

Zostrelili sme šesť rakiet ATACMS odpálených z Ukrajiny, tvrdia Rusi. Niektoré z nich aj nad Krymom

Ukrajina pod tlakom ruskej invázie v ostatnom čase výrazne rozšírila vývoj aj výrobu bezpilotných lietadiel rôznych typov. V uplynulých týždňoch nimi zároveň čoraz častejšie útočí aj na ruské územie.

 Ruské ministerstvo obrany v utorok informovalo, že nad ruskou pohraničnou Belgorodskou a Kurskou oblasťou boli zneškodnené tri ukrajinské bojové drony. Gubernátor Kurskej oblasti Roman Starovojt zároveň oznámil, že pri ukrajinskom ostreľovaní, ktoré bližšie neopísal, zahynula v pohraničnej obci jedna žena a jedna ďalšia utrpela zranenia.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie