Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajina zostrelila 31 zo 68 dronov vypustených Ruskom, útočilo aj raketami. V Kyjeve platil poplach

Rusko v noci nedeľu vypustilo zo svojho územia smerom na Ukrajinu 68 bezpilotných lietadiel a štyri strely, uviedla ukrajinská armáda. Zostrelených bolo podľa nej 31 dronov. Správa pochádza z agentúry Reuters. Dve balistické rakety Iskander-M podľa Ukrajiny zasiahli Poltavskú a Odeskú oblasť, ďalšie dve riadené strely Ch-59 boli zamierené na Černihivskú a Sumskú oblasť. Ani […]
Menej ako 1 min. min.

Rusko v noci nedeľu vypustilo zo svojho územia smerom na Ukrajinu 68 bezpilotných lietadiel a štyri strely, uviedla ukrajinská armáda. Zostrelených bolo podľa nej 31 dronov. Správa pochádza z agentúry Reuters.

Dve balistické rakety Iskander-M podľa Ukrajiny zasiahli Poltavskú a Odeskú oblasť, ďalšie dve riadené strely Ch-59 boli zamierené na Černihivskú a Sumskú oblasť. Ani v jednom prípade ukrajinská armáda neuviedla prípadné následky ruského útoku.

Krôčik k jadrovej vojne? Putin chcel zhodiť na Ukrajinu atómovku, USA to zistili, tvrdí legendárny novinár

V jej vyhlásení zverejnenom v aplikácii Telegram sa píše, že ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zostrelili 31 zo 68 bezpilotných lietadiel vypustených Ruskom.

Jeden dron je vraj stále vo vzduchu, zatiaľ čo zvyšných 36 sa stratilo z radaru v rôznych častiach Ukrajiny. Pravdepodobne ich však zachytili elektronické prostriedky, ktoré využívajú Ukrajinci, aby drony dostali pod svoju kontrolu.

V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev a ďalších mestách vyhlásili v noci pre ruský dronový útok letecký poplach. V metropole trval menej než desať minút.

Ruské ministerstvo obrany predtým informovalo o zostrelení 13 ukrajinských dronov – po šesť nad územím Belgorodskej a Kurskej oblasti a jeden nad Brianskou oblasťou. Všetky tri ruské regióny hraničia s Ukrajinou.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie