Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajinci opět pálili na Rusko zbraněmi z USA. Obávaný raketomet měl zabít několik vojáků

O ostřelování obce Borisovka vzdálené asi 20 kilometrů od ukrajinských hranic informoval už v úterý gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov. „Nikdo z civilistů nebyl zraněn. U devíti obytných domů byla rozbita okna, poškozeny střechy a pět automobilů bylo zasaženo střepinami,“ uvedl na sociální síti Telegram. ČTĚTE TAKÉ: Summit o Ukrajině bojkotuje řada zemí. USA vyšlou nečekanou delegaci, […]
Menej ako 1 min. min.

O ostřelování obce Borisovka vzdálené asi 20 kilometrů od ukrajinských hranic informoval už v úterý gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov. „Nikdo z civilistů nebyl zraněn. U devíti obytných domů byla rozbita okna, poškozeny střechy a pět automobilů bylo zasaženo střepinami,“ uvedl na sociální síti Telegram.

ČTĚTE TAKÉ: Summit o Ukrajině bojkotuje řada zemí. USA vyšlou nečekanou delegaci, hrozí hackerské útoky

Podle informací nezávislé ruské agentury Astra se ale incident bez ztrát na životech nakonec neobešel. „V důsledku raketového útoku na pozice ruských ozbrojených sil u obce Borisovka zemřelo sedm ruských vojáků. Podle zdroje byl útok proveden dvěma raketami, pravděpodobně z MLRS HIMARS,“ uvedla na telegramovém účtu, který sleduje přes 200 tisíc lidí.

Ukrajinská agentura Unian v souvislosti s nejnovějším útokem připomíná, že se po řadě účinných úderů na území Ruska snížila intenzita ostřelování Charkova.

Zákaz používání amerických zbraní na ruském území v květnu částečně zrušil prezident Joe Biden. Ukrajina je tak může používat například právě v okolí Charkova, který leží nedaleko ruských hranic a v posledních měsících byl terčem intenzivního ostřelování. Podobný souhlas v poslední době daly Kyjevu i další západní státy.

Některá média pak na začátku června informovala, že Ukrajina poprvé zasáhla místo v ruské Belgorodské oblasti, ze kterého Rusové zřejmě raketovými systémy ostřelovali Charkovskou oblast, která s tou Belgorodskou sousedí. Při útoku podle vojenských expertů pravděpodobně použila americké rakety ze systému HIMARS, napsal ruský nezávislý web Agenstvo a dodal, že Ukrajinci nejspíš zasáhli ruský systém S-400.

Reportér CNN Prima NEWS v moderním středisku ve Lvově, kde se dostává pomoci zmrzačeným lidem. Více v reportáži:

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie