Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajinci poslali Rusom ku dnu ďalšiu loď, opäť zasiahli „obľúbenú“ rafinériu

Ukrajinské námorné drony v noci na štvrtok pri pobreží okupovaného Krymu zasiahli ruský remorkér triedy Saturn či Proteus. Uviedla to ukrajinská vojenská rozviedka HUR. Ukrajinské drony tiež zasiahli rafinériu v Rostovskej oblasti a sklad palív v Belgorodskej oblasti Ruska, kde vypukli požiare. “Ďalšia loď ruských okupantov bola potopená,” uviedla HUR, ktorá zverejnila aj zábery z […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinské námorné drony v noci na štvrtok pri pobreží okupovaného Krymu zasiahli ruský remorkér triedy Saturn či Proteus. Uviedla to ukrajinská vojenská rozviedka HUR. Ukrajinské drony tiež zasiahli rafinériu v Rostovskej oblasti a sklad palív v Belgorodskej oblasti Ruska, kde vypukli požiare.

“Ďalšia loď ruských okupantov bola potopená,” uviedla HUR, ktorá zverejnila aj zábery z operácie. Tie ukazujú, ako námorný dron preniká cez ruské zábrany a blíži sa k lodi, než sa na obrazovke objaví nápis o prerušenom spojení v dôsledku explózie pri zásahu plavidla.

Ukrajinci dusia Krym, urobili z neho smrtiacu pascu. Rusi sa im nemajú kam schovať

Ukrajina pokračuje v úsilí zabrániť Rusku vo využívaní Čierneho mora, napísala agentúra Reuters a pripomenula, že počas vojny podnikli ukrajinské sily množstvo útokov v značnom diaľkovom dosahu v snahe zničiť vojenské schopnosti Moskvy a donútiť ruskú flotilu stiahnuť sa z Čierneho mora.

Ukrajincom sa v posledných mesiacoch podarilo Rusku zničiť niekoľko jeho plavidiel.

Útok zasiahol aj rafinériu 

Zároveň v noci zo stredy na štvrtok zaútočili aj na ďalšie zariadenia na nepriateľskom území. Po útoku ukrajinského dronu na rafinérii v Novošachtinsku v Rostovskej oblasti vypukol požiar a počas hasenia na závod podnikol nálet ďalší ukrajinský dron.

“Požiar sa o štvrtej ráno (03:00 SELČ) podarilo uhasiť,” uviedol gubernátor regiónu Vasilij Gulubev, podľa ktorého nebol nikto zabitý či zranený.

Denník Kommersant pripomenul, že rovnaký podnik sa stal terčom ukrajinských dronov aj v marci, kedy prerušil výrobu, ako aj vlani v máji a predvlani v júni. Zariadenie sa nachádza asi 60 kilometrov na sever od Rostova a ide o jedinú rafinériu v oblasti.

Dron zaútočil aj na sklad palív pri meste Staryj Oskol v Belgorodskej oblasti, susediacej podobne ako Rostovskej oblasti s Ukrajinou, ale severnejšie.

Ukrajina útočila americkými zbraňami na ciele na území Ruska. Biden s tým súhlasil

V dôsledku výbuchu vypukol požiar jednej nádrže, kým ho štyri hasičské jednotky uhasili,“ uviedol gubernátor Belgorodskej oblasti Viačeslav Gladkov, podľa ktorého si nálet a požiar nevyžiadal mŕtvych a zranených.

Na sklad palív pri rovnakom meste zaútočili ukrajinské drony aj minulý mesiac, ale podobných skladov je v okolí viac, a tak nie je jasné, či išlo o rovnaký cieľ.

Rusko v noci na štvrtok zaútočilo na Ukrajinu 18 dronov a dvoma raketami Iskander-M. Ukrajinskej protivzdušnej obrane sa podarilo zostreliť 17 bezpilotných lietadiel, uviedol veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie