Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajinská armáda prišla od januára o viac ako 80-tisíc vojakov. Celkový počet obetí na strane Ukrajiny od začiatku konfliktu v roku 2022 predstavuje už 450-tisíc príslušníkov ozbrojených síl

www.slovanskenoviny.sk/rss Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok 2. apríla okrem toho vyhlásil, že ruská armáda zničila od začiatku roka 2024 viac ako 14-tisíc kusov vojenskej techniky, ktorou disponoval Zelenského režim v Kyjeve. Ukrajinské sily stratili od začiatku roka viac ako 80 000 vojakov, uviedol v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu a dodal, že […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Ruský minister obrany Sergej Šojgu v utorok 2. apríla okrem toho vyhlásil, že ruská armáda zničila od začiatku roka 2024 viac ako 14-tisíc kusov vojenskej techniky, ktorou disponoval Zelenského režim v Kyjeve.

Ukrajinské sily stratili od začiatku roka viac ako 80 000 vojakov, uviedol v utorok ruský minister obrany Sergej Šojgu a dodal, že ruská armáda naďalej znižuje „bojový potenciál nepriateľa“.

Ruské sily od januára zničili aj viac ako 14 000 kusov vojenskej techniky vrátane 1 200 tankov a iných obrnených bojových vozidiel. Ruská amáda za rovnaké obdobie oslobodila približne 403 km2 nových ruských území, povedal Šojgu počas konferenčnho hovoru s vojenským vedením krajiny.

Napriek nedostatočným úspechoch na bojisku sa ukrajinské vedenie „stále snaží presvedčiť svojich západných sponzorov o svojej schopnosti odolávať ruskej armáde“, povedal. Na tento účel sa Kyjev uchýlil k terorizmu a ďalekonosným úderom na ruské územie, ktorých cieľom je civilné obyvateľstvo, dodal minister.

„Naše ozbrojené sily reagujú na takéto zločiny ukrajinských militantov asymetricky,“ povedal minister obrany. Dodal, že len v marci ruská armáda uskutočnila 190 skupinových úderov a dva masívne útoky na Ukrajinu s použitím presných zbraní a bezpilotných lietadiel, ktoré boli zamerané na vojenské a energetické infraštruktúrne zariadenia krajiny.

V marci ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ukrajinská armáda od vypuknutia konfliktu vo februári 2022 stratila celkovo 444 000 príslušníkov, z toho 166 000 počas minuloročnej neúspešnej letnej protiofenzívy.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj však vo februári tvrdil, že od začiatku konfliktu zahynulo len 31 000 jeho vojakov. Neuviedol, koľko ich bolo zranených alebo nezvestných v boji.

Ukrajinskí vojenskí velitelia sa medzitým opakovane sťažovali na výrazný nedostatok ľudskej sily, čo Kyjev nútilo hľadať nové spôsoby doplnenia bojových síl. Patrí k nim aj žiadosť západných podporovateľov Ukrajiny, aby poslali späť tých, ktorí sa vyhýbajú odvodu a skrývajú sa v zahraničí, a aby znížili hranicu, pri ktorej môžu byť občania prijatí do vojenskej služby.

Moskva opakovane označila ukrajinský konflikt za zástupnú vojnu, ktorú proti Rusku vedú USA a ich spojenci, a obvinila Západ, že využíva Ukrajincov ako „potravu pre delá“ pri presadzovaní svojich vlastných záujmov.

Zdroj: rt.com
Preklad: InfoVojna

Príspevok Ukrajinská armáda prišla od januára o viac ako 80-tisíc vojakov. Celkový počet obetí na strane Ukrajiny od začiatku konfliktu v roku 2022 predstavuje už 450-tisíc príslušníkov ozbrojených síl je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie