Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajinské drony podľa médií útočili na letecké závody v ruskom Tatarstane

Ukrajinské drony dnes zaútočili na továreň na bombardéry Tu-22 a Tu-160 v ruskom Tatarstane, uviedla s odvolaním sa na svoje zdroje z rozviedok agentúra Unian. Médiá predtým informovali, že dve dopravné letiská v Tatarstane dnes na niekoľko hodín obmedzili prevádzku. Ruský letecký úrad Rosaviacija to vysvetlil bližšie nešpecifikovanými bezpečnostnými dôvodmi, ale niekoľko ruských telegramových kanálov […]
Menej ako 1 min. min.

Ukrajinské drony dnes zaútočili na továreň na bombardéry Tu-22 a Tu-160 v ruskom Tatarstane, uviedla s odvolaním sa na svoje zdroje z rozviedok agentúra Unian. Médiá predtým informovali, že dve dopravné letiská v Tatarstane dnes na niekoľko hodín obmedzili prevádzku.

Ruský letecký úrad Rosaviacija to vysvetlil bližšie nešpecifikovanými bezpečnostnými dôvodmi, ale niekoľko ruských telegramových kanálov uviedlo, že opatrenia súviseli s dronovými útokmi.

Prevádzka bola dočasne obmedzená po siedmej hodine ráno moskovského času na letisku v Kazani a Nižnekamsku v Tatárskej autonómnej republike a tiež v Nižnom Novgorode, centre Nižegorodskej oblasti. Približne o tri hodiny neskôr Rosaviacija obmedzenia odvolala.

Na Ukrajine zahynulo podľa médií už viac než 50-tisíc ruských vojakov. Kremeľ informácie nepotvrdil

Podľa agentúry Unian sa ukrajinským dronom podarilo zasiahnuť Kazanské letecké výrobné združenie, kde sa vyrábajú bombardéry Tu-22 a Tu-160. V areáli továrne sa ozvali okolo desiatej hodiny dopoludnia miestneho času výbuchy, uviedla agentúra. O prípadných škodách nenapísala.

Rusko sa k tvrdeniu o útoku na letecký závod zatiaľ nevyjadrilo. Ruské ministerstvo obrany dnes iba uviedlo, že okolo 11.20 h moskovského času zneškodnilo nad Tatarstanom ukrajinský dron. Predtým písalo o zničení iného dronu nad Mordvinskou autonómnou republikou.

Ani Ukrajina, ktorá sa už dlhšie ako dva roky bráni ozbrojenej ruskej agresii, sa k podobným incidentom obvykle oficiálne nevyjadruje.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie