Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajinské teroristické útoky v Belgorodské oblasti si vyžádaly další tři životy

www.slovanskenoviny.sk/rss Při ukrajinských dronových útocích a ostřelování zahynuli v západoruské Belgorodské oblasti tři lidé, včetně těhotné ženy. Podle ruskojazyčné služby stanice BBC to dnes uvedl gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov. Zdroj z ukrajinské rozvědky agentuře Reuters řekl, že Ukrajina v noci na dnešek provedla rozsáhlý dronový útok na ruské cíle, přičemž terčem byla energetická zařízení podporující […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Při ukrajinských dronových útocích a ostřelování zahynuli v západoruské Belgorodské oblasti tři lidé, včetně těhotné ženy. Podle ruskojazyčné služby stanice BBC to dnes uvedl gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov.

Zdroj z ukrajinské rozvědky agentuře Reuters řekl, že Ukrajina v noci na dnešek provedla rozsáhlý dronový útok na ruské cíle, přičemž terčem byla energetická zařízení podporující vojenskou průmyslovou výrobu. Zasaženy byly podle něj nejméně tři elektrické rozvodny a sklad paliva.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že protivzdušná obrana sestřelila v noci na dnešek nad ruským územím 50 dronů, největší počet 26 jich byl právě nad Belgorodskou oblastí. Ministerstvo zároveň potvrdilo, že v některých oblastech byla poničena energetická zařízení.

Ve Smolenské oblasti se podle ruských úřadů stal terčem útoku ukrajinských dronů palivový a energetický komplex. “Protivzdušná obrana drony sestřelila, ale následkem padajících trosek došlo k požáru nádrží obsahujících palivo a maziva,” uvedl na síti Telegram gubernátor oblasti Vasilij Anochin.

BBC také upozorňuje na hlášení gubernátora Kalužské oblasti, podle nějž byla výbuchem dronu lehce poškozena energetická infrastruktura. Exploze nastala v místě elektrické rozvodny, sdělil gubernátor Vladislav Šapša.

Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že v noci na dnešek byla deseti drony napadena i Brjanská oblast, osmi drony Kurská oblast, další drony byly sestřeleny nad Tulskou, Rjazaňskou a Moskevskou oblastí.

V obci Poroz v Belgorodské oblasti začal v důsledku dronového útoku hořet dům, v němž přišli o život dva civilisté, muž a žena. “Po shození výbušných zařízení zcela vyhořel soukromý obytný dům a stodola a další dům byl vážně poškozen,” napsal na Telegramu gubernátor Gladkov.

Později Gladkov oznámil další úmrtí a tři zraněné ve vesnici Novaja Tavolžanka, které podle něj způsobilo ukrajinské ostřelování. “Těhotná žena, která šla po ulici, utrpěla vážné zranění. Byla převezena do nemocnice, kde zemřela,” uvedl Gladkov.

ZDROJ: BBC /AFP / ČTK

Príspevok Ukrajinské teroristické útoky v Belgorodské oblasti si vyžádaly další tři životy je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie