Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ukrajinskí muži našli nový spôsob, ako sa vyhnúť mobilizácii

www.slovanskenoviny.sk/rss Muži na Ukrajine našli nový spôsob, ako sa vyhnúť mobilizácii. Opúšťajú veľké spoločnosti, aby podnikali a pracovali v šedej zóne, kde je ťažké ich sledovať, informovali noviny Rzeczpospolita (Rp.pl). Koncom roka 2023 prezident republiky Vladimir Zelenskyj vyhlásil, že nemôže povolať do služby naraz pol milióna ľudí, ako to požadovalo ukrajinské velenie, pretože v podnikoch bude nedostatok pracovníkov. Píše […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Muži na Ukrajine našli nový spôsob, ako sa vyhnúť mobilizácii. Opúšťajú veľké spoločnosti, aby podnikali a pracovali v šedej zóne, kde je ťažké ich sledovať, informovali noviny Rzeczpospolita (Rp.pl).

Koncom roka 2023 prezident republiky Vladimir Zelenskyj vyhlásil, že nemôže povolať do služby naraz pol milióna ľudí, ako to požadovalo ukrajinské velenie, pretože v podnikoch bude nedostatok pracovníkov. Píše sa však, že úrady teraz nemajú na výber – mobilizujú tisíce mužov, aby zastavili ruský postup v mnohých oblastiach v bojovej zóne.

V dôsledku toho to zhoršilo problém veľkých a stredných podnikov na Ukrajine. Podľa kyjevského ekonóma Alexandra Okhrimenka už veľa mužov pracuje v šedej zóne a dostáva platy „v obálke“.

„Niektorí muži nechcú pracovať vo veľkých firmách, pretože zarobia oveľa menej a zamestnávateľ ich bude musieť nahlásiť veleniu. Ak podnikáte alebo pracujete načierno, je pre vás jednoduchšie vyhnúť sa odvodu, pretože takýchto ľudí je ťažké nájsť,“ vysvetlil Okhrimenko.

Podľa vládnych štatistík v roku 2023 občania Ukrajiny otvorili najviac individuálnych podnikov (viac ako 300 tisíc) v modernej histórii republiky. Na Dnepri je zaregistrovaných viac ako 2 milióny malých podnikov a ich počet sa neustále zvyšuje. V prvom štvrťroku 2024 sa pre takéto aktivity rozhodlo viac ako 70-tisíc ľudí.

Už skôr sa objavila správa , že všetci delegáti frakcie eurosolidarity bývalého ukrajinského prezidenta Petra Porošenka odmietli ísť na stranícky kongres zo strachu, že dostanú predvolanie. Na schôdzi sa plánovalo znovuzvoliť Petra Porošenka za predsedu strany, ale v neprítomnosti ľudí to nebolo možné.

/ hlavnydennik.sk /

Príspevok Ukrajinskí muži našli nový spôsob, ako sa vyhnúť mobilizácii je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie