Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Úloha stablecoinov pri postavení amerického dolára

V dynamickom svete globálnych financií sa začalo hovoriť o stablecoinoch a ich vplyve na hegemóniu amerického dolára. Howard Lutnick, generálny riaditeľ spoločnosti Cantor Fitzgerald, bol hlasným zástancom potenciálu stablecoinov posilniť pozíciu amerického dolára ako vedúcej svetovej meny. Jeho postrehy prichádzajú v kritickom čase, keď krajiny BRICS expandujú a skúmajú alternatívy k americkému doláru v medzinárodnom […]
Menej ako 1 min. min.

V dynamickom svete globálnych financií sa začalo hovoriť o stablecoinoch a ich vplyve na hegemóniu amerického dolára. Howard Lutnick, generálny riaditeľ spoločnosti Cantor Fitzgerald, bol hlasným zástancom potenciálu stablecoinov posilniť pozíciu amerického dolára ako vedúcej svetovej meny. Jeho postrehy prichádzajú v kritickom čase, keď krajiny BRICS expandujú a skúmajú alternatívy k americkému doláru v medzinárodnom obchode.

Podľa Lutnickovho názoru stablecoiny, čo sú kryptomeny naviazané na hodnotu stabilného aktíva, akým je americký dolár, ponúkajú rozvíjajúcim sa trhom jedinečnú príležitosť zapojiť sa do digitálneho obchodu s použitím všeobecne akceptovanej a stabilnej meny. To nielenže uľahčuje hladšie transakcie, ale zároveň posilňuje dopyt po americkom dolári, čím sa udržiava jeho globálna finančná dominancia.

Generálny riaditeľ spoločnosti Cantor Fitzgerald, ktorá je hlboko zakorenená v oblasti finančných služieb, naznačuje, že prijatie stablecoinov krytých dolárom by mohlo byť strategickým krokom proti potenciálnym hrozbám, ktoré predstavuje vytvorenie digitálnych národných mien alebo domácej meny krajín BRICS. Tým, že by stabilné mince umožnili občanom na rozvíjajúcich sa trhoch držať digitálne doláre a uskutočňovať s nimi transakcie, mohli by slúžiť ako ochrana proti oslabeniu globálneho postavenia dolára.

Lutnickove pripomienky zdôrazňujú význam zodpovedných, plne vymeniteľných stablecoinov, ktorým môžu používatelia na celom svete dôverovať. Ide o vytvorenie digitálneho ekvivalentu amerického dolára, ktorý by bol dostupný na mobilných zariadeniach, čo by umožnilo bezproblémové obchodovanie a posilnilo všadeprítomnosť dolára na svetových trhoch.

Diskusia okolo stablecoinov nie je bez komplikácií. Krach algoritmického stablecoinu UST spoločnosti Terra v máji 2022 vyvolal obavy o stabilitu a spoľahlivosť takýchto digitálnych aktív. Tether, ďalší významný stablecoin podporovaný spoločnosťou Cantor Fitzgerald, však túto búrku prežil a potvrdil svoj záväzok rešpektovať spätné odkúpenia a udržiavať robustnú rezervu.

Lutnickova obhajoba stablecoinov je v súlade s jeho širšou víziou finančného ekosystému, v ktorom by sa reálne aktíva, ako napríklad dlhopisy, mohli tokenizovať a obchodovať s nimi na technológii blockchain. Táto vízia poukazuje na budúcnosť, v ktorej by rýchlosť a nákladová efektívnosť blockchainu mohla spôsobiť revolúciu v tom, ako uvažujeme o finančných aktívach a ako sa s nimi zaoberáme.

Keďže diskusia pokračuje, úloha stablecoinov pri podpore hegemónie amerického dolára zostáva témou značného záujmu a významu. Vzhľadom na potenciál formovať budúcnosť globálneho obchodu a menových vojen si vývoj stablecoinov zaslúži zvýšenú pozornosť zo strany tvorcov politík, investorov aj verejnosti.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Úloha stablecoinov pri postavení amerického dolára je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie