Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Umývate podlahu teplou alebo studenou vodou? Veľa ľudí robí chybu

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/one of you). Viete, akou vodou treba umývať podlahu? Možno si myslíte, že na tom až tak nezáleží, no pravda je iná. O radu sa so mnou podelila kamarátka upratovačka. Podľa jej názoru veľa závisí od povrchu, z ktorého sa špina zmyje. A nedodržiavanie platných pravidiel môže mať vážne […]
Menej ako 1 min. min.

28.06.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/one of you).

Viete, akou vodou treba umývať podlahu? Možno si myslíte, že na tom až tak nezáleží, no pravda je iná. O radu sa so mnou podelila kamarátka upratovačka. Podľa jej názoru veľa závisí od povrchu, z ktorého sa špina zmyje. A nedodržiavanie platných pravidiel môže mať vážne následky.

Akou vodou treba umývať podlahu: teplou alebo studenou?
Foto: shutterstock/one of you

Máte dilemu, či použiť na umývanie podlahy studenú alebo teplú vodu? Nielen vy. Mnoho Slovákov sa pýta, ktorá voľba je lepšia, a tak som sa rozhodla opýtať sa na to svojej známej.

Ako profesionálna upratovačka má skúsenosti s odstraňovaním nečistôt z rôznych druhov parkiet. Podľa jej názoru neexistuje jediná optimálna teplota vody na čistenie podlahy. Všetko závisí od typu čisteného povrchu.

Akou vodou treba umývať podlahu: teplou alebo studenou? Toto je častá chyba

Mohlo by sa zdať, že umývanie podláh je jednoduchá záležitosť. Len prozaická činnosť, ktorú robíte pravidelne, aby ste mali doma čistotu. Urobiť to správne je však v skutočnosti ťažšie, ako sa zdá.

Veľa Slovákov to robí celý život zle. Jednotná optimálna teplota na umývanie podláh neexistuje, no mali by ste vedieť, že ak použijete studenú vodu na umývanie silne znečistených, lepených podláh, nevyčistíte ich dôkladne.

Časť nečistôt sa nemusí odstrániť. Zostanú na povrchu aj napriek značnej námahe pri čistení. Akou vodou by ste teda mali umývať podlahu, aby ste dosiahli lepší výsledok? Upratovačka, ktorú poznám, hovorí, že teplú, ale nie horúcu.

Môžete umývať podlahu studenou vodou? V týchto situáciách sa odporúča

Na umývanie podláh by ste však nemali vždy používať teplú vodu. Pri upratovaní v horúcom letnom dni je lepšie zvoliť studenšiu, pretože horúca sa rýchlo odparuje a na povrchoch zanecháva nepekné šmuhy.

Umývanie podlahy teplou vodou tiež nie je najlepšou voľbou pre drobné nečistoty, ako je prach alebo drobné nečistoty. Najmä na jemných materiáloch ako sú panely alebo klasické parkety. Ak ich často vystavujete vysokým teplotám, môžu sa rýchlo znehodnotiť.

Existuje riziko, že sa pod vplyvom takejto starostlivosti zdeformujú alebo vyblednú. Najmä ak pri umývaní podlahy príliš navlhčíte handričku alebo mop. Snažte sa ho nepremočiť vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Kam naliať ocot do práčky? Mnoho ľudí stále robí túto chybu a potom volajú inštalatéra

Nasaďte si gumenú rukavicu a nastriekajte lakom na vlasy. Jednoduchý patent vám uľahčí život

The post Umývate podlahu teplou alebo studenou vodou? Veľa ľudí robí chybu appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie