Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Umývate si vlasy ráno alebo večer? Správna voľba má obrovský vplyv na ich stav

11.4.2024 Redakcia Vaášeň v tebe (Foto: shutterstock/VGstockstudio). Na stav vašich vlasov má vplyv nielen kozmetika, ktorú používate, ale aj čas, kedy si ich umývate. Je lepšie umývať ich ráno alebo večer? Vysvetlíme vám. Niektorí si radšej umývajú vlasy ráno, iní večer. Ktorý čas je najlepší a pre koho?Foto: shutterstock/VGstockstudio Krásne, upravené a sviežo vyzerajúce vlasy […]
Menej ako 1 min. min.

11.4.2024 Redakcia Vaášeň v tebe (Foto: shutterstock/VGstockstudio).

Na stav vašich vlasov má vplyv nielen kozmetika, ktorú používate, ale aj čas, kedy si ich umývate. Je lepšie umývať ich ráno alebo večer? Vysvetlíme vám.

Niektorí si radšej umývajú vlasy ráno, iní večer. Ktorý čas je najlepší a pre koho?
Foto: shutterstock/VGstockstudio

Krásne, upravené a sviežo vyzerajúce vlasy sú snom každej z nás. S pekným účesom sa hneď cítime lepšie a vyzeráme lepšie. Je dôležité vedieť, že nie je dôležité len to, čím si vlasy umývate, ale aj to, kedy si ich umývate. Aký je najlepší čas a prečo?

Najlepší čas na umývanie vlasov? Záleží na ich type

Niektorí ľudia si radšej umývajú vlasy ráno, aby si mohli užívať svieži účes po celý deň. Hneď po umytí si vlasy vyfénujú a upravia. Iní si radšej umývajú vlasy večer, dokonca tesne pred spaním. Vtedy môžu vaše vlasy voľne schnúť bez použitia fénu a nemusíte sa obávať, že odídete z domu s vlhkými vlasmi. Teoreticky by nemalo záležať na tom, v ktorú dennú dobu si vlasy umývate. Má však vplyv na vzhľad a stav vašich vlasov.

Ukazuje sa, že čas, kedy si umývate vlasy, by mal závisieť od typu vašich vlasov. Treba si tiež uvedomiť, že ak chcete, môžete si vlasy umývať každý deň. Výsledkom však budú mastné vlasy. Ak s tým máte problém, existuje alternatívne riešenie – suchý šampón. Najlepšie je používať ho približne každé 2 – 3 dni a vlasy si umyť nasledujúci deň.

V akom čase si umývať vlasy? Venujte pozornosť tomuto

V akom čase si umývať vlasy? Venujte pozornosť tomuto
Foto: shutterstock/VGstockstudio

Jemné a mastné vlasy by sa mali umývať ráno. Vďaka tomu zostanú svieže, hebké a pružné po celý deň. Umývanie tesne pred spaním by ich mohlo len zhoršiť. Mokré vlasy sú krehké, a preto náchylné na poškodenie. Mohli by sa lámať a zamotávať, čo je prirodzené, keď sa počas spánku krútite. Ráno bude účes plný uzlov a krepovatenia. Jemné vlasy je najlepšie zaplietať cez noc a umyť si ich, až keď vstanete z postele.

Kučeravé vlasy je lepšie umývať večer. Vo všeobecnosti na dennom čase nezáleží, ale pre vlastné pohodlie je najlepšie umývať si vlasy večer. Kučeravé vlasy schnú pomalšie a ťažšie sa upravujú. Pred spaním je na to dostatok času. Vlasy môžete sušiť aj pomalšie pomocou chladnejšieho fénu. Ráno tak budú vaše vlasy vyzerať lepšie a môžete si ich aj prehrabať rukami, aby ste ich dostali do tvaru.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Táto kozmetika robí zázraky. Skutočná vitamínová bomba pre oslabené vlasy

Ako nosiť sivé vlasy? Vyberte si tieto tri účesy. Budete vyzerať mladistvo a sviežo aj bez farbenia

The post Umývate si vlasy ráno alebo večer? Správna voľba má obrovský vplyv na ich stav appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie