Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Union vzdeláva odbornú verejnosť, začínajúcim lekárom posiela unikátnu brožúru KOMPAS

Na celom Slovensku intenzívne vnímame nedostatok ambulantných lekárov – čím skôr sa preto absolventi univerzít dostanú do praxe, tým lepšie pre pacientov čakajúcich na zdravotnú starostlivosť.
Menej ako 1 min. min.

15.4.2024 (SITA.sk) – Na celom Slovensku intenzívne vnímame nedostatok ambulantných lekárov – čím skôr sa preto absolventi univerzít dostanú do praxe, tým lepšie pre pacientov čakajúcich na zdravotnú starostlivosť. Aj z tohto dôvodu sme sa v Unione rozhodli vydať brožúru, ktorá pomôže začínajúcim lekárom so zakladaním vlastnej ambulancie.

Rozbehnúť vlastnú ambulantnú prax nie je len tak – lekár sa na začiatku musí oboznámiť s množstvom legislatívy, ktorá vyplýva z podnikania. Či už sa stane živnostníkom alebo si založí firmu formou spoločnosti s ručeným obmedzením, návšteve úradov sa skrátka nevyhne. V príručke KOMPAS sa dozvie, ako získať licenciu a koho požiadať o kód poskytovateľa. “Nová brožúra mladým lekárom poradí aj vo veci uzatvorenia poistenia zodpovednosti za škodu pri výkone povolania, či s pripojením na systém eZdravie,” vysvetľuje Beáta Dupaľová Ksenzsighová, hovorkyňa zdravotnej poisťovne Union.

Príručku odosiela poisťovňa v týchto dňoch všetkým, ktorí o ňu požiadali. Ak ste to nestihli, nevadí, k dispozícii je aj na každej pobočke Unionu po celom Slovensku.

Edícia KOMPAS má v Unione stabilné miesto a desiatky brožúr na rôzne témy poputovali do rúk už tisíckam poistencov. Tematicky pokrývajú okruhy ako stravovanie či duševné zdravie, v minulom roku vydala poisťovňa publikáciu, ktorá sa venuje prvému roku života a poslúži prvorodičkám i skúsenejším mamičkám. Viac informácií o zdraví, benefitoch pre rodičov i tých najmenších nájdu záujemcovia aj na webstránke Unionu.

Informačný servis

Viac k témam: Kompas, PR
Zdroj: SITA.sk – Union vzdeláva odbornú verejnosť, začínajúcim lekárom posiela unikátnu brožúru KOMPAS © SITA Všetky práva vyhradené.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie