Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Uprostřed Evropy dojde ke změně hranic. Země se dohodly na výměně území, má to praktický důvod

Rakousko a Lichtenštejnsko si chtějí prohodit zhruba 240 metrů čtverečních na každé straně, napsal web OE24. Na změně státní smlouvy mezi republikou a knížectvím se dohodly především kvůli tomu, že současná hraniční čára prochází i retenční nádrží Egelsee, kde není rozpoznatelná. ČTĚTE TAKÉ: Stáhněte Milku z pultů, žádají Ukrajinci německé obchody. Společnost totiž vyrábí v Rusku […]
Menej ako 1 min. min.

Rakousko a Lichtenštejnsko si chtějí prohodit zhruba 240 metrů čtverečních na každé straně, napsal web OE24. Na změně státní smlouvy mezi republikou a knížectvím se dohodly především kvůli tomu, že současná hraniční čára prochází i retenční nádrží Egelsee, kde není rozpoznatelná.

ČTĚTE TAKÉ: Stáhněte Milku z pultů, žádají Ukrajinci německé obchody. Společnost totiž vyrábí v Rusku

Hranice obou zemí je dlouhá zhruba 35 kilometrů. V jednom úseku ji tvoří potok Esche, na kterém byl mezi lety 2011 až 2013 vybudován rybník Egelsee, a to kvůli zvýšení povodňové bezpečnosti.

Dříve klikatá hranice kopírující koryto potoka je od té doby nezřetelná. Její přesun bude podle portálu Kurier zcela spravedlivý. Rakousko má získat 239 metrů čtverečních půdy a Lichtenštejnsko obdrží většinu vodní plochy Egelsee, která dosud spadá pod rakouské město Feldkirch.

Nová dohoda také sníží dosavadní zákaz výstavby do deseti metrů na obou stranách státní hranice na jeden metr, což má přinést výhody majitelům dotčených pozemků. Změnu ještě musí odsouhlasit rakouská spolková země Vorarlbersko.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stane se Německo rájem pro kuřáky marihuany? Lidé budou moci mít doma až 50 gramů konopí

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie