Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Úraduje v noci a ničí úrodu. Vytiahnite ťažké zbrane. Zasaďte tieto rastliny a v hrôze utečie

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sandra Standbridge). Ide o jedného z najčastejších záhradných škodcov. Vyskytuje sa po celý rok a na pozemku môže spôsobiť skutočnú spúšť. Ukázalo sa, že stačí vysadiť tieto rastliny do záhrady a hryzce sa vám vyhnú. Hryzec je považovaný za najobávanejšieho škodcu s veľmi obtiažnou likvidáciou.Foto: shutterstock/Sandra Standbridge Hryzec, inak známy […]
Menej ako 1 min. min.

5.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sandra Standbridge).

Ide o jedného z najčastejších záhradných škodcov. Vyskytuje sa po celý rok a na pozemku môže spôsobiť skutočnú spúšť. Ukázalo sa, že stačí vysadiť tieto rastliny do záhrady a hryzce sa vám vyhnú.

Hryzec je považovaný za najobávanejšieho škodcu s veľmi obtiažnou likvidáciou.
Foto: shutterstock/Sandra Standbridge

Hryzec, inak známy ako hraboš vodný, je cicavec, ktorý pochádza zo severnej Ázie a Európy. Jeho telo môže dosahovať dĺžku až 25 cm a chvost má ďalších 15 cm. Jej hmotnosť sa pohybuje od 60 do 300 g a je charakteristická tmavohnedým sfarbením srsti. Vzhľadovo môže pripomínať veľkého škrečka, ale nenechajte sa oklamať jeho nevinným vzhľadom. Je to skutočný ničiteľ záhrad.

Čo robí hryzec? Tento malý živočích môže úplne zničiť záhradu

Počas dňa je ťažké stretnúť hryzca, pretože je aktívny najmä v noci. Svojím správaním trochu pripomína krtka, pretože si vyhrabáva podzemné chodby, ktoré môžu byť hlboké až niekoľko metrov. Ak neviete, či máte v záhrade do činenia s hryzcom alebo krtkom, pozrite sa na kopy. Tie, ktoré vytvára vodný hraboš, sú oveľa menšie.

Hryzec vytvára oveľa menšie kopčeky ako krtko.
Foto: shutterstock/Veronica Rentoul

Tento živočích sa živí odnožami, hľuzami, koreňmi a cibuľkami rastlín. Je to skutočný škodca, ktorý ak sa usadí vo vašej záhrade, môže zničiť úrodu a dokonca spôsobiť úhyn rastlín, kríkov alebo stromov. Ako ho môžete odohnať?

Ako sa zbavíte vodného hraboša? Vysaďte tieto rastliny a okamžite z vašej záhrady unikne

Vodný hraboš je mimoriadne citlivý na pachy, takže účinným spôsobom, ako sa ho zbaviť, je vysadiť na pozemku repelentné rastliny. Cesnak, cibuľa, aksamietnica, baza alebo mäta pre neho vydávajú nepríjemnú vôňu, takže ak sa „vyzbrojíte“ niektorou z týchto rastlín, škodca sa určite bude držať od vašej záhrady ďalej. Užitočné môže byť aj mať domáce zviera. Guľôčka psej alebo mačacej srsti zastrčená do tunela hryzca odoženie od ďalšieho predátora.

Aksamietnica vydáva pre vodného hraboša nepríjemnú vôňu.
Foto: shutterstock/giansu

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Krtkovia sa vašej záhrade budú vyhýbať. Je to bezpečná a účinná metóda pre zvieratá

Tieto tri rastliny odpudzujú potkany a hraboše. Okrem toho vyzerajú krásne

The post Úraduje v noci a ničí úrodu. Vytiahnite ťažké zbrane. Zasaďte tieto rastliny a v hrôze utečie appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie