Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobila som ju večer a ráno z nej nebola ani omrvinka. Je mäkká ako obláčik

9.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatjana Meininger). Keď premýšľame o dokonalom dezerte, často zabúdame na tie, ktoré poznáme a máme radi. Takýmto dezertom je roláda, ktorá má osviežujúce vnútro. Od ostatných sladkostí sa odlišuje nezvyčajnou kombináciou chutí. Jej príprava tento víkend bude hitom. Citrónová roláda – chutný, sladký, osviežujúci dezertFoto: shutterstock/Tatjana Meininger Sladká roláda […]
Menej ako 1 min. min.

9.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatjana Meininger).

Keď premýšľame o dokonalom dezerte, často zabúdame na tie, ktoré poznáme a máme radi. Takýmto dezertom je roláda, ktorá má osviežujúce vnútro. Od ostatných sladkostí sa odlišuje nezvyčajnou kombináciou chutí. Jej príprava tento víkend bude hitom.

Citrónová roláda – chutný, sladký, osviežujúci dezert
Foto: shutterstock/Tatjana Meininger

Sladká roláda je nielen chutný dezert, ale aj dekorácia stola. Vyzerá skvele prepletená s ostatnými taniermi s jedlom a občerstvením. Tá v našom recepte vyniká jemným piškótovým cestom a sladkým, ale originálnym vnútrom. Cítiť v nej citrónové tóny, ktoré sú umocnené vďaka sladkému želé. Takáto kombinácia je výnimočná a sme presvedčení, že vaši hostia, ako aj vaši blízki túto pečenú dobrotu veľmi ocenia.

Citrónová roláda – pripravte si šťavu a kôru z dvoch citrónov
Foto: shutterstock/New Africa

Citrónová roláda – recept

Ingrediencie na cesto:

3 vajcia,

135 g cukru,

130 g pšeničnej polohrubej múky,

pol čajovej lyžičky prášku do pečiva.

Ingrediencie na citrónovú náplň:

2 citrónové želatíny,

500 g syra mascarpone

140 ml smotany na šľahanie

2 lyžice práškového cukru,

šťava a kôra z dvoch citrónov,

100 g cukru,

vajce,

žĺtok,

pol lyžice zemiakovej múky,

lyžička masla.

Citrónová roláda – hit na víkend
Foto: shutterstock/alex_gor

Spôsob prípravy:

Prvým krokom je príprava piškótového cesta. Oddeľte bielky od žĺtkov a spolu s cukrom ich vyšľahajte do nadýchanej peny. Na konci šľahania postupne pridávajte po jednom žĺtku.

Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a jemne vmiešame do vaječnej zmesi. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie, nalejte naň zmes a stierkou ju uhlaďte.

Plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 20 minút. Počas tejto doby sa koláč upečie, ale sledujte ho, či nie je príliš suchý.

Upečenú piškótu vyberte z rúry, odstráňte papier, koláč rozložte na vlhkú utierku a spolu s utierkou ho zrolujte ako roládu. Odložte ho na chvíľu bokom.

V pohári vody rozpustite jednu citrónovú želatínu, nalejte ju do väčšej misy, najlepšie obdĺžnikovej, a odložte bokom. Keď želé stuhne, nakrájajte ho na rôzne veľké pásiky.

Teraz si pripravte citrónový puding. Do hrnca dajte šťavu a kôru z citróna. Pridáme cukor, zemiakovú múku, vajce a žĺtok. Za stáleho miešania priveďte do varu a keď začne hustnúť, pridajte maslo. Varíme, kým nevznikne hustý puding, a potom ho necháme vychladnúť.

Teraz je čas pripraviť citrónový krém. Druhú želatínu rozpustíme v 100 ml vody.

Smotanu vylejeme do misky a vyšľaháme ju s práškovým cukrom. Do zmesi pridajte mascarpone a citrónový puding a miešajte, kým sa nespoja. Nakoniec pomaly vlejte želé.

Rozložte piškótu a odstráňte utierku. Keď zmes začne tuhnúť, natrite ju na piškótu a naaranžujte kúsky želé. Opäť zrolujeme do rolády a odložíme stuhnúť. Pred podávaním ju nakrájajte na kúsky, môžete ho tiež posypať práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Želé koláč na Veľkú noc. Tento dezert je hit! Pripravte si ho na veľkonočné sviatky a prekvapte svoju rodinu

Veľkonočná čokoládová roláda s exotickým nádychom. Nedá sa jej odolať

The post Urobila som ju večer a ráno z nej nebola ani omrvinka. Je mäkká ako obláčik appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie