Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Urobiť dokonalý vývar spočíva v tomto triku. Soľ musíte pridať v tomto momente

Vývar je slovenská klasika, ktorá kraľuje na stoloch už po celé generácie. Niet divu – je aromatický, voňavý a plný chuti a dokáže potešiť každého. Pripraviť dokonalý vývar však nie je žiadna hračka. Mnohí robia jednu zásadnú chybu – na začiatku varenia pridávajú soľ. Tým sa chuť polievky pokazí! Naučte sa jednoduché pravidlo, ktoré váš […]
Menej ako 1 min. min.

Vývar je slovenská klasika, ktorá kraľuje na stoloch už po celé generácie. Niet divu – je aromatický, voňavý a plný chuti a dokáže potešiť každého.

Pripraviť dokonalý vývar však nie je žiadna hračka. Mnohí robia jednu zásadnú chybu – na začiatku varenia pridávajú soľ. Tým sa chuť polievky pokazí! Naučte sa jednoduché pravidlo, ktoré váš vývar premení a vďaka ktorému zmizne z tanierov v okamihu.

Vývar je neodmysliteľnou súčasťou poľskej kuchyne, ale pripraviť ho tak, aby potešil svojou chuťou, si vyžaduje isté znalosti. Mnohí kuchári robia chybu, ktorej výsledkom môže byť nedosolená alebo presolená polievka.

Tajomstvo dokonalého vývaru – soľ v správnom čase

Tajomstvo lahodného vývaru spočíva v správnom dochucovaní. Bohužiaľ, mnoho ľudí robí chybu, keď pridáva soľ na začiatku varenia. To spôsobí, že zelenina a mäso sa „uzavrú“ a vývar tak nedostane plnú arómu a chuť.

Aby bol vývar dokonalý, soľ by sa mala pridávať až 30 minút pred koncom varenia. Počas tejto doby majú mäso a zelenina čas odovzdať vývaru svoje najlepšie vlastnosti a soľ zvýrazní ich chuť a vôňu.

Nezabudnite to so soľou preháňať. Na 5 litrov polievky postačia 2 čajové lyžičky. Vývar môžete vždy dochutiť až tesne pred podávaním.

Ďalšie tipy pre dokonalý vývar

Na vývar používajte čerstvé a kvalitné suroviny.

Opláchnite mäso a zbavte ho prebytočného tuku.

Zeleninu očistite, ale nekrájajte ju príliš najemno.

Vývar varte, aby nebol matný a zakalený.

Po uvarení vývar preceďte cez sito.

Do vývaru môžete podľa potreby pridať cestoviny, zemiaky, ryžu alebo iné prísady.
Dodržiavaním týchto jednoduchých pravidiel ľahko pripravíte dokonalý vývar, ktorý poteší celú rodinu aj hostí. Nezabudnite – soľ pridávajte len 30 minút pred koncom varenia a váš vývar bude vždy lahodný a chutný!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie